ВМРО призовават: Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове

2657
ВМРО призовават: Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове
Снимка: БГНЕС

Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите! Либералният модел се провали. Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да стане в кратки срокове. Строги мерки и контрол – това е начинът да защитим България. Това се казва в позиция на ВМРО след терористичния акт във Виена - сърцето на Австрия.

Ето какво още пише в позицията на партията:

Окончателно: Ахмед Муса получи една година затвор за радикален ислям

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата на Апелативен съд – Пловдив от 1 година затвор за Ахмед Муса Ахмед по делото с...

"Когато ние от ВМРО говорехме, че безразборното пропускане на мигранти и опитите за тяхната интеграция в ЕС са прибързани и недообмислени действия, бяхме обвинени в краен национализъм. Даже някои либерални кръгове ни посочиха като фашисти. А какво става днес?

Днес държава след държава пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа. Атентат след атентат. Дори Виена – културната столица на Европа, която беше пощадена довчера, днес вече е поругана. Преди няколко дни отново в Ница (Франция) беше направено показно покушение. Бяха клани християни в църквата „Нотр дам“ от радикализиран бежанец – мюсюлманин. Примерите вече станаха десетки и даже не си струва да бъдат изброявани. Това се превърна в ежедневие в европейските градове. И защо?

Защото лицемерието на т.нар. европейски лидери ни доведе до тази „кота нула“. Допреди няколко месеца Меркел и Макрон се снимаха с млади африканци, алжирци и мароканци, които бяха представяни не като икономически, а като хуманитарни мигранти. Здрави и прави мъже на по 18, 19, 20 години, идващи в Европа с една-едничка цел – религиозна инвазия и религиозно надмощие. Меркел и Макрон ги гушкаха и целуваха и се снимаха с тях. А сега водят вербална битка с тероризма. Твърде закъсняло и твърде лицемерно. Духът от бутилката е пуснат за съжаление!

Т.нар. интеграция на мигрантите в Европа официално се провали. Европа си отгледа поколение псевдоевропейци, което ще я затрие, ако не се предприемат сериозни мерки. Ето защо ние от ВМРО за пореден път заявяваме категоричната си позиция, че бъдещето на ЕС трябва да е като Европа на отечествата и нациите. Не Европа на извратения неолиберализъм. За нас културата и ценностите на едно общество се градят върху здравите устои на традициите, ценностите и морала, доказали се през вековете. Тук, в България, тези ценности, морал и традиции са здраво стъпили на източноправославната религия и култура. Тук няма място за извратени либерални разбирания за толерантност, мултикултурни ценности и изкривено междурелигиозно разбирателство.

И за пореден път ние от ВМРО заявяваме, че за нас Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. И всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора, а и за националната ни идентичност е недопустимо.

Радикален ислям пуска пипала във Факултета?

Проводници на радикален ислям се опитват да проникнат в емблематичния ромски квартал Факултета в София, пише Труд. Бедността в гетото ...

Да, всеки е добре дошъл в Европа, но не и за да налага своята различност в нашата традиционна култура и ценностна система. Още по-малко, за да превръща своята различност в наша норма и да го прави чрез кървави демонстрации.

У нас християни и мюсюлмани живеят в мир. България е пример за религиозна и етническа толерантност. България е единствена държава, която спасява евреите си от Холокоста.

Поради всички тези причини ние заявяваме категорично, че точно днес и сега е моментът всеки политик, всяко правителство в рамките на ЕС да заяви своята категоричност в борбата с радикализма и да се откаже от лицемерието по отношение на измислената „нова“ толерантност.

Припомняме, че ПГ на „Обединени патриоти“ на 26 май 2017 г. входира законопроект за криминализиране на радикалния ислям. Законопроектът мина на първо четене на 6 декември 2017 г. В мотивите си народните представители казват:

За съжаление, идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото.

ВМРО, "Атака" и НФСБ на протест заради делото за радикален ислям

Протест, организиран от НФСБ, "Атака" и ВМРО ще посрещне участниците в делото за радикален ислям, което започва отначало в Окръжен съд ...

Три години по-късно тези мотиви изглеждат все по-реалистични. Три години по-късно ние от ВМРО сме убедени, че криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание."

От ВМРО внасят закон за криминализиране на радикалния ислям

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагаев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика