Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Внесоха подписите за референдум за изборната система в НС

10 март 2014, 17:18 часа • 21259 прочитания

Проф. Георги Близнашки внесе в Народното събрание подписката за иницииране на референдум за изборна реформа.

„На мен ми е странно как хора, които не си показват носа отвъд железните заграждения около Народното събрание, дават оценка къде се събират тези подписки, как се събират. Да бяха минали през подлеза на Университета, щяха да видят, че „Ранобудните студенти” ги събират от 8.00 сутринта до 8.00 вечерта всеки божи ден. Не смятам, че трябва да делим събраните подписки по партийни цветове. Ние не можехме да съберем тази подписка без помощта на основните български партии в опозицията. Това не е подписка на ГЕРБ, това са подписите на достойни български граждани, които заемат една достойна позиция,” каза преди да влезе в НС проф. Близнашки.

"Кметовете оказваха съдействие на нашия активисти. Хиляди доброволци се включиха в тази кампания, така че няма никакви основания за каквито и да било претенции към тази подписка. Всички работиха на доброволчески начала, които се организираха спонтанно, така че имаме една от най-свободните подписки”, каза още проф. Георги Близнашки.

Около 20 полицаи има пред Народното събрание. Протестиращите, които са се събрали скандират: „Мая, преброй ги - истински са.”

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес