Волен Сидеров издаде името на новия здравен министър

5571
Волен Сидеров издаде името на новия здравен министър
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров потвърди, че Кирил Ананиев ще е кандидатът за поста здравен министър.

Официално премиерът съобщи, че името ще бъде обявено след приемането на бюджета от парламента, тоест най-рано на 10 ноември.

Кирил Ананиев може да е новият здравен министър

Заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев ще бъде новият здравен министър, твърди Mediapool, като се позовава на свои източници. ...

Според Сидеров Ананиев е предложен от Борисов, който имал още няколко имена предвид, които са били на известни лекари. Лидерът на "Атака" смята, че е разумно финансист да застане начело на здравното министерство, защото най-важните проблеми на болниците били свързани с парите.

„Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър”, посочи националистът.

Според него министърът е политическо лице, а политиката в сектора трябва да се реши от цялата коалиция. Той припомни, че позицията на "Атака" е, че превъщането на болниците в търговски дружества е грешка.

Сидеров посочи, че преди да се гласува кандидатурата на Кирил Ананиев, той ще изложи вижданията си за сектора с всички парламентарни групи.

Ясно е кой ще бъде здравен министър, обявяват името на 10 ноември

Вече е ясно кой ще е новият здравен министър. Премиерът Бойко Борисов обаче ще съобщи името на наследника на професор Николай Петров,...

Лидерът на „Атака” похвали решението на министър-председателя да приеме оставката на проф. Николай Петров след разследване за „роднинските поръчки” във ВМА: „В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, напротив – лишава се от хора, от които би могъл като специалисти да има полза”.

По друга обсъждана на коалиционния съвет тема – приватизацията, Сидеров подчерта, че ревизията на раздържавяването е залегнала в програмата на партията от 2005 г. насам, но сега инициативата е дошла от Бойко Борисов. Позицията на националиста е, че приватизацията е протекла по криминален начин и е важно това да се види и от „прочита” ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика