Втора формация с депутати не подкрепя правителството на Слави Трифонов

21434
Втора формация с депутати не подкрепя правителството на Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Официално - Единна народна партия (ЕНП), водена от Мария Капон, която е част от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ), няма да подкрепи предложеното от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" (ИТН) правителство. Това е втората формация, част от т.нар. "партии на протеста", която заявява открито, че не застава зад предложения кабинет, начело с Пламен Николов.

ЕНП оповести решението си, което е взето на заседание в събота, 7 август. То показва и вече коментираното от адвокат Николай Хаджигенов, че от ИБГНИ всеки ще гласува според собственото си виждане. Депутатите Мария Капон и Арман Бабикян, няма да подкрепят проектокабинета на „Има такъв народ".

Преди ЕНП, Зеленото движение, което е част от "Демократична България", посочи, че няма да подкрепи правителството на Слави Трифонов. Изявлението беше на дългогодишния съпредседател на партията и депутат Борислав Сандов.

Георги Харизанов за ИТН: Да не подкрепиш сбирщина от нарцистични психопати не е предателство

Хората зад Петър Илиев ме впечатляват все повече и повече, след като самият Станислав Трифонов е принуден спешно да забърсва обществено...

Ето и пълното изявление от ЕНП, без редакторска намеса:

На 7-ми август се проведе заседание на ръководните органи на Единна народна партия (ЕНП). Основна точка в Дневния ред бе въпросът за подкрепа на кабинета, предложен от ИТН с първия мандат.

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не беше приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“, смятат от ЕНП.

Късат ли Радев и Нинова политическите дънки на Слави Трифонов?

"Наминавам само да попитам Тошко Йорданов кой ще носи отговорност ако - заради катастрофалната невъзможност на ИТН да оправдае довериет...

Липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат.

Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС.

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика