Въпросът с изтребителите няма да бъде решаван от този кабинет

19062
Въпросът с  изтребителите няма да бъде решаван от този кабинет
Снимка: БГНЕС

Ситуацията около евентуалната поръчка нови изтребители за нуждите на Военновъздушните сили или ремонт на сегашните машини няма да бъде разрешена и от това правителство. Това стана ясно днес от думите на министъра на отбраната Ангел Найденов.

Пред журналисти в НС той коментира: "Едва ли има правителство, може би има, но нашето не е сред тях, което да взема решения в края на своя мандат, които да обвързват не просто следващото, а най-малко още две правителства в рамките на по 4 години мандат. Това е отговорност, която аз мисля, че ние не бива да стоварваме на следващо правителство. То трябва да направи своя избор".

Найденов: Няма искане за разполагане на ядрени ракети в България

Не е постъпило искане за разполагане на ядрени ракети на наша територия. Това заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел...

Найденов повтори, че този избор е – дали да се заделят средства и да се стартира процесът на пълна модернизация на изтребителите, с които разполагаме, или проект за придобиване на нов тип боен самолет, информира БГНЕС. 

Военният министър отново обясни, че само за подмяна на авиониката, с оглед освобождаването на необходим честотен диапазон, са необходими повече от 320 млн. лв.

В края на месец май министър Найденов обясни: "Юни се очертава като ключов месец за бъдещето на проекта за покупка на нови изтребители. В следващите 30 дни правителството ще вземе решение дали да тръгне към покупката на изцяло нов вид боен самолет, или да ремонтира старите МИГ-29".

От военното министерство, включително и министър Найденов, вече дадоха знак, че през юни ще се вземе решение за покупка на нови модели изтребители. Затова от няколко месеца в МО текат финални презентации на компаниите доставчици, припомня в. "Сега".

Найденов: Няма опасност за България заради кризата в Украйна

Нашите анализи показват , че няма опасност за страната ни заради кризата в Украйна. Това заяви във Варна министър Ангел Найденов, преда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика