X
 
 

"Възраждане" поиска забрана на вноса и изгарянето на боклук в България

2237 1
"Възраждане" поиска забрана на вноса и изгарянето на боклук в България
Снимка: Възраждане
От "Възраждане" са внесли предложение в Министерски съвет за спиране на вноса и изгарянето на боклук в България, съобщават от партията

То е адресирано до министър-председателя – човекът, в чиято власт и правомощия е това решение.

"Атака" предложи спиране на вноса на боклуци от чужбина

Внасяме в Народното събрание предложение за справянето и налагането на мораториум относно вноса на боклуци от чужбина. Това каза народ...

Към момента най-бедната държава-членка на Европейския съюз – Република България – внася боклук от чужбина, от различни държави. Същият бива изгарян срещу заплащане от частни фирми, сигурни сме, срещу немалко заплащане. Това внасяне и изгаряне на чужд боклук се извършва напълно безконтролно по отношение на вид, обем, качество и т.н. Това, което се внася, е очевидно, че чуждите държави не желаят да изгарят на своя територия. Така уверено нашата Родина се превръща в боклучийската кофа на Европа без никаква реакция от Ваша страна.“ се казва в предложението.

От Възраждане напомнят, че в чл.4 ал.2 от Конституцията на Република България е записано, че „Държавата гарантира живота и здравето на българските граждани“, по чл.52 ал.3 – „Държавата закриля здравето на гражданите“, а според чл.15 – „Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда“.

"Днес България е сред страните с най-мръсен въздух в света, като столицата София води всички актуални световни класации заради вредните емисии и фините прахови частици. Лошият въздух причинява редица дихателни и респираторни заболявания, намалява продължителността на живота и причинява висока смъртност сред населението на изпадналата в демографска катастрофа и най-бързо изчезваща нация в света.

През последните 10 г. управляващите от ГЕРБ, заедно с различните коалиционни партньори, не правят нищо срещу това. Не са предприети никакви ефективни (включително и законови) мерки, които да запазят здравето на гражданите. Поради това България вече веднъж е осъдена от съда на Европейския съюз. Към момента се води втора съдебна процедура срещу страната ни от страна на Европейската комисия – и всичко това заради действието или бездействието на управляващите, посочват от партията.

Защо България е "апетитна зона за отпадъци"?

Един от най-големите експерти по калабрийската мафия "Ндрангета", Антонио Никазо коментира пред НоваТВ, че "мафията гледа на боклука ка...

От Възраждане се противопоставят и на повишаването на такса смет в редица градове на страната, сред които и София.

"Въпреки предизборно дадените обещания, веднага след местния вот управлението на ГЕРБ обяви намерение за повишаване на такса смет. Към момента тя не само е висока и непосилна, но и срещу нея гражданите не получават адекватна услуга. Следователно тя се явява единствено като инструмент за редовно попълване на опразнения (ограбен) общински бюджет по места, поради некадърното и некомпетентно управление, заявяват още от Възраждане.

Те предлагат на министър-председателя да бъде изготвено и внесено за прием в Народното събрание от страна на Министерския съвет законодателно решение за забрана на вноса и изгарянето на боклук в  България, а всяко нарушаване на забраната да бъде криминализирано.

"От Възраждане сме наясно, че волята на управляващите от ГЕРБ и техните коалиционни партньори в Народното събрание е единственият механизъм за спирането на безконтролния внос и изгаряне на боклук в България. Сами по себе си те съставляват мнозинство в парламента, чиито гласове са достатъчни за да бъде приета забраната", завършва изявлението.

Припомняме, че подобни искания имаше и от "Атака". Те бяха предявени от народния представител от "Атака" Павел Шопов от парламентарната трибуна по-рано днес.

„Холсим“ и ТЕЦ-ове на Ковачки с поръчки за горенето на боклук от София

„Холсим България“ АД спечели поръчка за оползотворяване на RDF-гориво с възложител Столична община. Договорът й е на стойно...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
    Копейкин, що се правиш на калудка?! Уж си варненец, а не знаеш, че Девня цимент горят боклуци?! Аре първо тях оправи, пък после по други градове!
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...