За Първанов идеите от Консултативния съвет на Радев са ялови

1181
За Първанов идеите от Консултативния съвет на Радев са ялови
Снимка: БГНЕС

Като цяло, имах възможността да кажа, че президентът Радев се справя, но си струва да анализираме и Консултативния съвет. Този Съвет излъчи спокойствие. Не смятам обаче, че можем да бъдем въодушевени от становищата на този Съвет. Имаме четири идеи, които са общо взето ялови. Това заяви президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов.

Нужен е много по-строг контрол за разходването на средствата за армията. Не може всичко да ти е приоритет. Президентът трябва да има активна позиция в това отношение, отбеляза още Първанов. Трябва да се увеличи броят на военнослужещите. Приветствам идеята за повишаването на заплата им, но не е само това проблемът в сектора, коментира Георги Първанов в ефира на Нова телевизия.

Първанов видя Валентин Радев и Валери Симеонов като рискове за Борисов

Назначаването на Валентин Радев за министър на МВР е рисково решение. Вътрешният ред е една много тежка система, с която не зная дали ...

Искането на АБВ за закриване на ДОСТ

Инициативата е на АБВ и в частност на новия председател. В книгата на Давутоглу (книгата "Стратегическа дълбочина" на бившия премиер на Турция Ахмет Давутоглу - бел. ред.) ясно са разписани претенции към страни като България. Ние видяхме една кампания, в която ясно проличаха всички кръгове от Турция. Би следвало компетентните съдебни органи да се произнесат по отношение на тази формация. На нас не ни трябва партия, която да провокира непрекъснато етнорелигиозно напрежение. Очевидно ДОСТ слугува на Анкара, стана ясно още от думите на Първанов.

Стенограмите за КТБ

Навремето аз разсекретих стенограмата от 4 февруари за връщането на мандата. Сега също интересът е много сериозен и за това трябва да се отвори стенограмата. Но това не трябва да се превръща в практика, категоричен е президентът Първанов.

Българо-руските отношения

Първанов: Посланик Гьокче е персона нон грата и трябва да напусне страната ни

Партиите в България трябва да се обединят около осъждаща позиция по повод на намесата на Турция в изборния ни процес. Посланик Гьокче ...

Има подписано споразумение с г-жа Теменужка Петкова и шефът на "Газпром" Алексей Милер. Става дума за реализация на онова, за което намекна Медведев преди няколко дни - една втора тръба от "Турски поток" да мине през България. Новината е добра, да бъдем честни. Могат да минат 15-16 млрд. Ние печелим сигурност. Има разбирателство на най-високо ниво. Това е знак за едни възобновяващи се отношения макар и на прагматично ниво, коментира още Георги Първанов.

Actualno.com припомня, че в официално съобщение до медиите на 7 май 2017 г. „Газпром“ съобщи, че строителството на „Турски поток“ е започнало на руския бряг на Черно море.

Споразумението по проекта за газопровода бе подписано в Истанбул на 10 октомври 2016 г. Газопроводната система ще преминава през акваторията на Черно море от Русия /от компресорната станция „Русская“ в Краснодарския район/ до приемния терминал на брега на Турция и ще се състои от две линии с общ максимален технически проектен капацитет 31, 5 млрд. куб. м. газ годишно.

Морският участък на проекта обхваща около 920 км, сухопътният – около 200 км. Въвеждането в експлоатация на мощностите на двете линии на газопровода е планирано до 30 декември 2019.

Атентатите в Европа

Първанов: Очаквам да видя повече характер от българските политици

Ние няма да козируваме на Брюксел във всяко нещо. Посещението на ген. Радев беше позитивно, но трябва още по-активно да се отстоява бъл...

Да, вероятно трябват по-строги и по-крути мерки, но някой трябва да отговори на въпроса защо се стигна до тук кой удря Великобритания и Лондон, категоричен бе Първанов. Вместо да се овладее тероризмът на място, се създадоха много терористични фронтове в различни посоки. Разбира се, ние трябва да видим и социалните корени на всичко това. Тези хора търсят начин да реализират себе си чрез подобна крайна мярка. Няма гарантирана сигурност където и да е, смята президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика