Зам.-председателят на СГС няма никакво намерение да хвърля оставка

9786
Зам.-председателят на СГС няма никакво намерение да хвърля оставка

Лично аз не смятам да подавам оставка. Оставката е личен акт и морален също така и смятам, че нямам нарушения, които да налагат моята оставка. Това каза зам.-председателят на Софийски градски съд (СГС) Богдана Желявска, предаде БГНЕС.

Днес стана ясно, че председателят на СГС Владимира Янева е подала оставка. Янева има четирима заместници – те освен Желявска са още Петя Крънчева, Николай Димов и Иво Дачев.

Желявска каза, че не е знаела за решението на Владимира Янева. Според нея ръководството трябва да остане и да си върши работата. Желявска посочи, че след два дни предстои заседание на ВСС, който да избере изпълняващ функциите председател на СГС след оставката на Владимира Янева. Тя припомни двете проверки – на ВСС и на Инспектората към ВСС (ИВСС), и каза, че на дадения етап не е видяла какво включва предложението за дисциплинарно производство срещу нея и отново каза, че не счита, че до приключване на проверката трябва да бъде образувано дисциплинарно производство. "Разбира се ВСС е органът, който ще прецени дали да образува или да не образува срещу мен дисциплинарно производство. Апропо, дисциплинарното производство не е нещо толкова лошо, защото то ще установи има ли или няма нарушения", каза тя. Желявска твърди, че голяма част от междуличностните отношения в съда са във връзка с голямото натоварване на колегите и свръхнатоварването, което за съжаление за СГС е факт.

На въпрос дали, ако изберат нея за и.ф. ще може да ръководи хората, които й искаха оставката, тя каза: "Една част от хората искаха оставка на ръководството, другата не са били за оставка. Но аз не смятам, че трябва аз да бъда избрана за и.ф. председател. Оставката е личен акт. Има различни мнения, на различни колеги относно това дали ръководството трябва да подаде оставка или не и не смятам повече да обсъждам този въпрос", заключи Богдана Желявска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика