Защо да коленичим пред САЩ заради "Южен поток", попита Татяна Дончева

27097
Защо да коленичим пред САЩ заради "Южен поток", попита Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Демонстрациите на прекалено явни външнополитически симпатии от страна на президента Росен Плевнелиев са прекалено явни. Плевнелиев не е „новак” на поста и е редно да е по-сдържан. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

България има нужда от два-три големи инфраструктурни проекта. А е ясно и, че Плевнелиев е изцяло против „Южен поток”. Ясно е и, че в „Южен поток” влизат фирми на Делян Пеевски, но не  е нужно той да използва непрекъснато подставени лица. В конкурса за изграждане на българската отсечка на газопровода участваха 11 фирми, като повечето бяха чужди. Естествено, че Русия ще предлага фирма или фирми, свързани с „Газпром”. Е кой, извън „Газпром”, има повече опит в строеж на газопроводи, попита риторично Дончева.

"Протестна мрежа" внесе исканe за спиране на разпореждането на Терзиева за "Южен поток"

"Протестна мрежа" сезира главния прокурор и Министерски съвет с искане за спиране на разпореждането за предварително изпълнение на разр...

Нека да е кристално ясно – всеки политик, който иска голям инфраструктурен проект да мине през наша територия, ще си сложи главата в торбата. Да си го кажем – САЩ иска природният газ да минава през Украйна. Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън държи 49% от трасето от там, посочи Дончева. В наш интерес е трасето да мине през България. С този проект са обвързани Австрия и Италия – мислите ли, че те са някакви русофили, посочи бившият червен депутат. Мисля, че в Бюрксел ще надделее позицията, че „Южен поток” трябва да се случи, категорична е тя.

По отношение на служебното правителство Дончева заяви, че кабинет, който ще управлява кратко, трябва да избягва да назначава спорни фигури. Пример е дъщерята на Величко Адамов, ректор на Стопанската акамедия в Свищов. Той беше свързван със съдебния лобист Красимир Георгиев - Красьо Черния. Сега Аглика Адамова е предложена за заместник-министър на правосъдието от новия правосъден министър Христо Иванов. Нека Аглика я назначат на друго място, да покаже качества и тогава да търси високи постове, за да не се говори непрекъснато кой е баща ѝ, заяви Дончева.

Има две неща, които са пречка за каквито и да е разговори с БСП, уточни Дончева от позицията на лидер на Движение 21. На първо място – непреодолимата обвързаност на БСП с олигархията. Вижте само кои са хората на върха там – не е достатъчно Сергей Станишев и Моника да си тръгнат. Говорим за структури, каза Дончева. Вторият препъникамък е членската маса. Тези хора смятат, че всяка критика към БСП се счита за нападение. Въвличането в интригите в БСП е като болест, категорична е Дончева.

Категорично изключвам сътрудничество с ДПС. Това е партия на парите. Категорично го заявявам – Движение 21 няма да работи за непременно влизане във властта. Ако и когато успеем да влезем там, ще искаме министри, които да са почтени хора. За да се реша да участваме, значи съм преценила, че имаме шанс. Аз ще бъда водач на две листи и се надявам младите лица в партията да станат разпознаваеми според мен, завърши Дончева.

И служебното правителство няма нищо против "Газпром" да точи български газ по "Южен поток"

"За нас е важно, ако се намери газ в Черно море, той да може да тече по тази тръба и служебното правителство ще работи затова". Така ...

За финал Татяна Дончева, която е адвокат на главния касиер на КТБ Маргарита Петрова, каза, че с истерия по случая с банката нищо няма да се постигне. И в чужбина щеше да има протакане, категорична е тя. Трябва обаче да се изчисти кои пари са на мафията в тази банка. И не е необходимо да пада банковата тайна в случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика