10 начина да ни пуснат в Шенген

8659
10 начина да ни пуснат в Шенген
Снимка: iStock

Влизането в Шенген е приоритет №1 на този текст и до изчитането му би трябвало да се случи. Такива страхотни и отново безплатни идеи ще пренесат държавата ни в Шенгенското пространство или в още по-добрия случай - то ще се бута за членство в нашата страна.

Ето, без повече увъртания, точно какво може да направим, за да ги надцакаме шенгенците:

1. Да канселираме Австрия и Нидерландия. Примерно Вежди Рашидов да си припомни как преди 20-ина години са го пипали и са го карали да прави неща. За по-достоверно може да каже "Едната още се наричаше Холандия" и да ги канселираме. Австрия и Нидерландия ще ги изхвърлят от Шенген и от Нетфликс.

Още: Черепина

2. Да поверим границите си на зърнарите. Ако със същия плам, с който спират украинската реколта, спират и трафика на хора и хероина, значи у шенгенкини няма да има от какво повече да се тревожат.

3. Заплаха да преименуваме Австрия на Южна Германия, а Нидерландия - Горни Студентски град. И ние може да играем мръсно и да натискаме с дипломатически пинизи, даже имаме медиите, които да им наложат новите имена по-бързо, отколкото цивилизацията ще почне да вика Бхарат на Индия.

4. Да се откажем от Шенген публично. "Ми ние никога не сме искали в Шенген, дръжте си го за вас". Обърната психология, която мигом ще ги накара да кажат, "не, не, ето Шенген, ние само ви тествахме, всичко шест."

5. Да покажем, че при нас вече няма да влизат руснаци с "медицински" визи, които да дърпат политически конци, докато уж се лекуват в софийски болници, като сложим на границата си наемници от Вагнер, все още лоялни на Пригожин.

Още: BRICS in the Wall. Пригожин е жив и събира пари за нов метеж

6. Да делим контрабандата с другите шенгенски държави. Сигурно това искат, да цоцат и те от Капитан Андреево. Сега е моментът да проявим великодушие и да каним шенгенчани с митничарите след смяна в някоя чалготека да отхлабят малко коланите.

7. Да регистрираме Шенген копърка. Като СК Супершанс такси. Например да се казва Щенген примерно и да набутваме чужденците, така че да е прекалено късно и скъпо за тях, когато се усетят.

8. Да се предадем на Гърция и да се признаем за нейна територия. Това автоматично ни вкарва в Шенген и не може да се отмени от българоскептиците.

9. Да поканим всичките 400 милиона жители на Шенгенското пространство да друснем най-масовото хоро, да ядем кебапче на пилона в Рожен и да им покажем, че сме хубави хора и сме на тая земя, за да се веселим дружно, а не да им правим проблеми, както те си мислят.

Още: Кръгла маса за обсъждане на националния празник под патронажа на президента

10. Да спрем да го наричаме Шенгèн, а Шèнген, за да не ни се цупи, че сме необразовани селяци с ниско познание по западни езици.

 

Автор: Самуил Петканов, Прес Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...