10 специализирани операции в духа на новото международно положение

3093
10 специализирани операции в духа на новото международно положение
Снимка: Getty Images

Новото нормално в последните две години промени много в личен план за някои. Едни се научиха да си мият ръцете, други се научиха да наричат геноцид това да не можеш да ходиш два месеца на кръчма, а трети се научиха, че нещата глобално не отиват на добре и тепърва ще се пренареждаме. Първият ход бе предприет от Путин, а колебанията са дали ще повлече крак, след като другите страни видят колко много може да се спечели, ако обречеш десетки хиляди свои войничета на гибел, за да превземат останки от избомбени градове.

Ето кои може да се вдъхновят за свои спецоперации занапред и как биха протекли спрямо нашите дълбочинни геостратегически анализи:

1. Полша ►Русия и Германия. Полша в последните месеци изглежда като монополист на тестостерона и мъжеството. Експертният ни анализ показва, че първо ще влезе да ошамари Шолц за снишаването и шикалкавенето на подкрепата за Украйна, а сетне ще отиде да гони Путин чак до Владивосток.

2. Китай ►Тайван. Китайско Тайпе за едни си е отделна държава и си функционира със свое си правителство, икономика и мъгляв международен статус, а за други си е територия на Китай, управлявана от наследници на фракция, с която Китайската комунистическа партия е в десетилетна гражданска война. Но освен остров с 24 милиона души, Тайван е икономически и технологически развита демокрация, която автоматично дава право на Китай да пусне бомби. Само дето Република Китай през цялото си съществуване се готви за инвазия от Китайската народна република и зрелището ще е гарантирано.

3. Беларус ► Дисни ленд. Звучи нелогично и нелепо? Помислете пак! Даже casus beli си е абсолютно готов: "А я сейчас вам покажу, откуда на Беларусь готовилось нападение. И если бы за шесть часов до операции не был нанесён превентивный удар по позициям — четыре позиции, я сейчас покажу карту, привёз — они бы атаковали наши войска, Беларуси и России, которые были на учениях. Поэтому не мы развязали эту войну, у нас совесть чиста. Хорошо, что начали. Биологическое оружие, самые большие атомные электростанции — и всё это были готовы взорвать."

4. Турция ► Сирия. Турция окупира територии в северната част на Сирия от 2016 насам. Ако го знаехте - браво, че следите. Ако го научавате сега от тук, то подхождайте по-скромно при взимането на отношение към геополитиката.

5. България ► Турция. Сега ни се е паднало. Турция е с потресаваща инфлация, Ердоган губи популярност, хаби ресурси за интервенции в Сирия, а Украйна им изкупи байрактарите. Имаме златен шанс да възкресим националния си идеал и да проведем специализирана операция по ходене на пазар за евтини перилни препарати в Одрин и дори Истанбул.

6. САЩ ► Марс. Военните интервенции на американците трябва да стигнат нови нива. Нали все си мерят военния размах с руснаците, а те вдигнаха бая летвата. Време е американската армия да се съюзи с Елън Мъск и да направят и демонстрират примерно първата ядрена междупланетна ракета. Плюс, че при тоя порив на Русия да се връща към Съветския съюз, удар по Червената планета ще има силен пропаганден ефект.

7. Хората ► носорозите. Носорозите са примерно 5 в целия свят вече. Тази спецоперация ще прекрати мъките им. Нека да се съюзим и да им се врежем, така щото поне в нещо човечеството да победи. Много загуби ни се насъбраха и имаме нужда да си го изкараме на някого. Може да пробваме и с пандите.

8. Иван Гешев ► Делян Пеевски. Вдъхновението за тази специализирана операция идва от бомбастичното дело между Амбър Хърд и Джони Деп. Процес с осем джуджета за свидетели и обвинения кой на кого е акал в леглото ще ни върне интереса към българските теми, който Путин ни отне на 24 февруари.

9. Литва ► Латвия. Или обратното. Никой не знае коя коя е. А и подозренията са, че периодично ги разменят и като човек си каже Литва беше със столица Рига, а Вилнюс е на другото и то се оказва, че пак е обратното. Или не е? Време е това да спре да ни тормози и едната да завладее другата. Литвия. Латва.

10. Русия ► България. То реално Русия не е нужна, ние сами ще си проведем денацификация, демилитаризацията е проведена от НАТО-вските генерали с ватенки в сърцата. Остава само уверените хора от Интернет, чели-недочели неподписани статии и пропагандни клипчета, да се вземат една идея по-насериозно и ще настане такъв Народен съд 2.0, че идиокрацията след предишния ще ни се стори като Златен век на българската култура.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...