Родна реч, о, майна, сладка, сядай си веднага на дебелия задник!

12122
Родна реч, о, майна, сладка,  сядай си веднага на дебелия задник!
Снимка: БГНЕС

Народното събрание - тази прекрасна сграда, пълна с история и величественост, се напълни с, да ги наречем, странни „народни представители“. Познавам този народ и знам, че въобще не му прилягат такива „представители“. Депутатите показаха възпитание на бодлива ограда и език, който може да накара три футболни агитки от Англия да се изчервят.

Само си представете - председателят на Парламента беше наречен „болонка“, освен това я оприличиха на „ниски храсти, препикани от зайци“. Депутат си позволи да каже на свой колега - жена: „Сядай си на дебелия задник!“ Отляво и отдясно се наричаха „маймуни“ и „палячовци“, „шавливи булки“ и „шаферки“. Скандалите тип „махленски превъзходен“ са ежедневие, а дрънканиците им смело ми напомнят дрънченето на поцинкована кофа. Поведението на депутатите е по-лошо от това на неориентирани пубертети. В сравнение с езика на народните представители, текстовете на Криско са като сонети на Шекспир. Както е тръгнало ще трябва основно да се промени правилникът на Народното събрание. Вече вместо за „реплика“ и „дуплика“, депутатите ще имат право на „псувня“ и „чимбер“.

Всъщност е много просто - трябва да се въведе правилото - ако в речника ти има думи като „задник“, то твоето място определено не е в Народното събрание.

Най-лошото е, че заседанията на Парламента често се излъчват на живо по Националната телевизия, при това в час, в който може да гледат и деца. Много по-уместно е тези заседания да се излъчват в късните часове, да се поставя червена точка „+18“, а най-добре е да има код за достъп, като при обикновеното порно. Гледането на заседанията на Народното събрание може да увреди психиката и на възрастните индивиди, затова те не трябва да се гледат от хора с IQ по-високо от 100.

Уличният език и хъшлашкото поведение е най-малкото, което депутатите са правили и с което обиждат хората, гласували за тях. Народното събрание е виждало и по-страшни неща от своите депутати. Първата грижа на всеки нов парламент е да си актуализира заплатите и автомобилния парк. Защото депутатския организъм е много важен - той трябва винаги да е добре нахранен и да не му друса на дупенцето. Задкулисни договорки са стил на работа от много години. Ние пазим вашите хора, вие не закачате нашите. Депутатите са нещо като мускетари - един за всички и всички за един… главен поркурор! На депутатските банки са сядали патриоти без достойнство както и разни екскременти със златни пръсти… Всъщност, за Вас, народните избраници, думата „морал“ е просто дума от кръстословицата. С пет букви, отвесно.

Сега използвате Народното събрание за евтина предизборна програма. Толкова ви е лесно - събирате се Тройната коалиция и гласувате за всеки по 120 лева и 3 кебапчета.

Само трябва да разберете едно - за простотията ви няма ваксина, но има бюлетина! И ние не се страхуваме да я използваме!

Ако поне някои от вас имат грам достойнсво и ги интересува какво мисли електоратът за вас, няма да ви хареса какво е то. Истината е, че ни е срам от вас! Гнус ни е от вас и даже ни е жал за вас, защото сте по-жалки и от магистралните труженички. Те, за разлика от вас, не се самозалъгват какво точно работят…

Безогледно нагли и безсрамни депутати вече сме изхранвали, при това дълги години. Искаме промяна! Промяна, но към по-добро!

С използването на такъв невъзпитан, „уличен“ език, вие вкарахте улицата в Народното събрание. Добре! Щом искате улицата - ще я получите! Паве по паве!

И да, заплашваме ви!

С най-голямата заплаха за вас!

Идват избори!

Сбогом!

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...