Как ни приеха в Шенген

8033
Как ни приеха в Шенген
Снимка: Христо Комарницки

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането.

След това епохално постижение страната ни получи множество поздравления.

Босът на сицилианската мафия, освен няколко тона цици и наркотици, изпрати и поздравителен адрес до Брендо, Митьо Очите и други техни авери. Това стана под формата на открито писмо, защото някои от тези личности нямат известни адреси. Като отчита значението на постижението, в поздравлението се казва също така, че приемането на България в Шенген значително ще улесни съвместната им работа и ще доведе до нов, невиждан икономически подем в сектора.

Още: Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

„Досега пращахме самолети, които да кацат само в полето, но сега вече ще ги пращаме направо на летище „София“, се казва в адреса, по листовете на който личат следи от сълзи и 700-годишно уиски.

В радостно обаждане проведено между Кремъл и “Дондуков”, говорителят на руското Външно Дмитрий Песков е изказал задоволството си, че след приемането ни в Шенген, отпадат пречките руски агенти да щъкат свободно из Европа.

„Вече не ни пука от санкциите! Щом България е в Шенген, значи и ние сме вътре!“ - обявил Песков и отворил с гръмовен залп 100 бутилки шампанско.

Поздравления изпратиха и от строителната камара в Барселона. От там изразиха радостта си, че най-после всички български граждани ще могат спокойно да си строят и пребивават в къщите си в града, без да бъдат проверявани на границата дали са спечелили конкурс за мис „Враца“.

Още: НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Весели празненства имало и сред мигрантските общности в цяла Европа: щом България влиза в Шенген, значи още с прескачането на турско-българската граница започва огромният Шенгенистан!

Разбира се, новината предизвика и негативни емоции.

Част от митническия персонал на „Враждебна“, както и на други летища и пристанища в страната, обвини правителството, че след падане на въздушния и морски граничен контрол, околотрудовите доходи в тези ведомства ще се сринат, което ще доведе до адски проблеми в сектора и кадрова криза.

„Приемането ни в Шенген е добре, но защо да е за наша сметка? Сега ние как ще изучим децата си и ще пием шампанско с черен хайвер“ - се пита в писмото изпратено до кабинета, в което са били увити 100 евро.

Още: Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

В същото време колегите им митничари от сухоземните граници предупредиха, че ако и те отпаднат, притокът на свежи пари в държавата рязко ще секне, както и строителството на луксозни имоти в Свиленград и друго знакови точки на страната.

Съюзът на митничарите заплаши с национален протест и блокади на границите, ако България получи пълноправно членство в Шенгенсткото пространство. Протестът ще протече под наслов: „Смърт на Шенген! Свобода за Солунската митница!“

В опит да се успокои напрежението, спешно бе арестувана шефката на митниците, заплашила да разбие няколко контрабандни канала.

„Службите не спират да мислят за вас“ - уведомила ДАНС готвещите стачка митничари.

Още: Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Най-доволни се оказаха футболистите от националния отбор по футбол.

„След падането на шенгенските граници, вече ще можем сутрин да пием кафе във Виена, на обяд да си правим татуировки в Париж, а вечер да мятаме салфетки в Студентски град“ - обяви пожелал анонимност трикольор с бутонки.

 

Автор: Панчо Христов, Прас Прес

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...