Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

5811
Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха
Снимка: Антикорупционен фонд

Тези дни стана ясно, че на българската граница се вихри контрабандист с прозвището Паскал. Задълбочена проверка доказа, че той е кръстен на френският математик Блез Паскал. Прякорът на нашенеца е даден, след като той е успял да докаже математическата зависимост, че е много по-вероятно да прекараш тир с контрабандни цигари през „Капитан Андреево“, ако дадеш подкуп на митничарите, отколкото ако не дадеш.

„Времената се промениха!“ - казва неназован висш източник от МВР. - „Вече вместо Крушата и Пилето както едно време, имаме Доктора, Нотариуса и Паскал.“

Добре е да се знае, че на територията на страната действат и други криминални елементи със съответните прякори отговарящи на еволюцията в подземния свят.

Още: Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

Списъкът се оглавява от Нютон, известен с това, че е доказал Закона за привличането между държавния чиновник и банкнотата от 100 лв. Тази закономерност е многократно проверявана, като е установено, че колкото повече са банкнотите, толкова по-голямо е привличането. (Исторически факт - истинският Исак Нютон е работил в британския Монетен двор.)

Следва Коперник, отрил, че центърът на нашата галактика е Делян Пеевски и всичко се върти около него. Това епохално откритие отхвърля закостенелите схващания, че център на света е Бойко Борисов, която заблуда се дължи на факта, че последният е гален по главата от трима папи и една руско-турска тръба.

Особено опасно е лицето Архимед, както е популярен престъпникът сред криминалния контингент. Той е в състояние с обикновен лост или бухалка да преобърне всяко съдебно дело, стига да има подходяща опорна точка в МВР, ДАНС или прокуратурата.

Не е за подценяване и Декарт, депутат преминаващ през всички парламентарни групи, останал в аналите с максимата - „Крада, следователно съществувам“. Някои твърдят, че името му се изписва неправилно и всъщност той не се казва Декарт, а Декрад.

Още: НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Неуловим и особено опасен е престъпникът с прякора Айнщайн. Той отдавна е доказал, че всичко в България е относително ако имаш под ръка две куфарчета пълни с евро.

Подобен на него е Питагор – доказал теоремата, че сборът от квадратите на две златни кюлчета в чекмедже, е равен на квадрата за главата главен прокурор. По тази формула всеки притежател на златни кюлчета, може да си осигури съответното количество главни прокурори, дори ако го снимат как спи по без гащи.

И накрая, но не и по значение, е страшният Фибоначи, страшилище за всички бунаци. Злодей, доказал теоремата за числовите редици, според която всеки следващ държавен чиновник взима сума равна на сбора от сумите получени от предишните двама чиновници преди него. Тази максима е многократно доказана, както в столична голяма община, така и в седем случайно избрани министерства и няколко агенции.

Така че, учете се! Има смисъл!

Още: Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

 

Автор: Панчо Христов, Прас Прес 

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...