Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

8968
Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали
Снимка: Чавдар Николов

У нас списъкът „Магнитски“ е белег за финансов успех, морален крах, но и доказателство, че алхимията е възможна. Американците официално обявяват някого за крадлив негодник, тук той става говорител и съпредседател на политическа партия. Те му замразяват средствата в Щатите, той размразява публичния си образ и от невидим става крякащ депутат с евроатлантическо оперение. За разлика от пътната карта на Турски поток, тази на „Магнитски“ никога не е била загубвана, но въпреки това много загубеняци са се опитвали да влязат в списъка и не са успявали. Благодарение на „ШишиЛийкс“ и „Мата Хари смартфон прадъкшънс“ ние успяхме да надзърнем в пътната карта „Магнитски“ и бързаме да ви известим как най-лесно можете да издрапате дотам и обратно.

1. Пътят за „Магнитски“ минава през предните порти на Европа и САЩ и задните вратички на Русия. Виза за „Магнитски“ са проевропейските усмивки и проруските куфарчета и банкови сметки. Зелен печат за „Магнитски“ е желанието за усвояването на европейски средства по системата „От пръдня и асфалт става: имаме хора за това и ще им дадем обществените поръчки“.

Още: Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

2. Лесно се стига до „Магнитски“, ако влагаш сенчестите си пари в слънчев медиен образ, а още по-лесно – когато с бедняшка данъчна декларация управляваш прокуратурата и медиите.

3. Българският парадокс на „Магнитски“ е, че попадаш в него, когато изнудваш мастити бизнесмени да ти цакат милиони, за да пестят данъци, но и когато си мастит бизнесмен и цакаш милиони, за да пестиш от данъци. Все още никой не е приложил тези наблюдения в областта на квантовата физика, което е странно, защото няма по-елементарни (и прости) частици от тези в списъка „Магнитски“. Затова те влизат в сложни вериги от компромати помежду си. Така системата се саморегулира.

4. Всички пътища водят към „Магнитски“, но не всеки политик успява да се добере дотам, защото не всеки може да проумее, че направо е наляво и надясно, напред и назад, нагоре и надолу. Можеш да сменяш посоката колкото искаш пъти, но винаги трябва да запазваш ориентацията. Това се осъществява най-лесно, когато си аморален стожер на нацията и политически ветропоказател.

5. Толкова по-напред вървиш към „Магнитски“, колкото повече народ минаваш отзад.

Още: Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

6. Поискат ли ти пътна карта или билет, покажи им списък с офшорки и със средствата, с които си облагодетелствал себе си от бюджета. Производството на вълнисти магистрали дава бонус точки, а приносът за фалирането на банка може да доведе до издаването на паспорт за „Магнитски“. Всички паспорти за „Магнитски“ са жълти, защото трябва да напомнят на притежателите им да се правят на луди, когато се наложи. Налага се постоянно.

7. От „Магнитски“ няма връщане назад, но има път напред - към банята и пералнята на младшите колеги в политиката.

8. Пътят минава през сложната сглобка на съвестта и компромиса, както и през некоалицията между справедливостта и мафията.

9. От „Магнитски“ можеш да излезеш само ако воюваш за своя европейски произход и за своята евроатлантическа принадлежност. Бъди по̀ католик от папата и по̀ катогъз от себе си.

Още: Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

10. От „Магнитски“ можеш не само да излезеш, но и да се измиеш. Със сапуна на „тука има – тука няма“ реформите. Тогава ще станеш по̀ европеец от Урсула, по-атлантичен от Атлантика и по̀ Бай Ганьо от Настрадин Ходжа и Хитър Петър заедно.

 

Автор: Иван Димитров, Прас Прес

Навални и затворниците на съвестта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...