Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

4883
Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации
Снимка: Христо Комарницки

В навечерието на ротацията всички са затаили дъх. Кой с кого ще бъде заменен, на колко градуса ще се завъртят, ще се превърти ли политическият консенсус или всички ще превъртим от напрегната интрига.

Преговорите текат, ходи се по кабинети, въртят се импулси на телефони, сигурно нумеролози и врачки също дават своя дан за това всичко да получи благословията на звездите.

***

Още: Юнашко племе:10 не!ща, с които да поддържаме тревожен българина

1. Ротация на външно и вътрешно министерства. Едното ще стане другото и така паритетът ще бъде безпощадно справедлив и няма да има кой за какво да мрънка, от кого да е недоволен и да плаши с нови избори. А и хем полицаите да видят малко свят, а дипломатите да турят ред в битовата престъпност с добра дума и европейско възпитание.

2. Ротация на президента. Президентът е сам и всички го одумват, дори Корнелия Нинова. Но това не пречи сам да се върти като дервиш и всеки ден да поднася изненади. Дали може да апелира САЩ да засили санкциите по Магнитски, дали може да предложи на Русия да разположи ядрени оръжия в язовир Копринка, има място за ротации.

3. Ротация на националния празник. Тази година може да е 3 март, но догодина може да е 9 септември. След това може да е два пъти подред Трифон Зарезан - веднъж по нов стил, веднъж по стар.

4. Ротация на шпионите. Руските шпиони изглеждат изтощени и ги хващат все по-лесно. Ако не ротация, трябва да им се дадат специални ваучери за водка.

Още: Естественият български гений срещу изкуствения интелект

5. Ротация в БФС. Боби Михайлов да се окаже, че не е подал оставка правилно и да се завърне на поста си отново.

6. Ротация на главния прокурор. Конституцията беше приета с всенародна радост и обединение, но временно изпълняващият длъжността лице Борислав Боби Сарафов все още главно прокурира. Време е за нещо ново, защото ситуацията с държавното обвинение доскуча. Ако се тури Жоро Игнатов от Съдебен спор или Сашо Диков, веднага ще живне ситуацията. А може и да се ротира прокуратурата със сензационна агенция ПИК и да си разменят дейностите, па да видим ние кон боб сади ли.

7. Кирил Петков и Бойко Борисов да се ротират. В очите на Пеевски. Очевидно е, че лидерът на ДПС обича една идея повече Борисов и го подкрепя за повечето работи, което може да развали семейната идилия. Полигамните бракове са трудни с оглед балансирането между булките.

8. Ротация на лева с еврото. Имахме песен за ротация на левовете с марки и нищо лошо не се случи, много хора дори се облажиха в онези години. Време е за свеж заряд от валути. А левът може да се ротира и с криптолевове, нали сме техническа нация и може да си го запазим и него, ако сме прозорливи. Така хем ще има ротация, хем ще имаме и двете.

Още: 10 начина да влезем в Шенген

9. Ротация на партия Възраждане. Очевидно се измориха и почнаха да се карат. Трябва друга такава партия да запълни тази ниша. Дано да са по-малко истерични и по-ведро налудничави, че тези бяха прекалено апокалиптични.

10. Ротация на половете. Може една година да се разменим. Мъжете да вършат женски работи, жените - мъжки, трансджендърите да станат супертранс таксита, а омбудсманките да станат омбудсуомани с мустаци. Па да видим какво толкова ще стане.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...