Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

6247
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Снимка: Чавдар Николов

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен на пътна карта, която всеки момент може да се загуби и поне до редакционното приключване на този текст политическата зрялост тежи на нашите плещи. Затова нека изваем десет пункта, които да бъдат катализатор за един успешен ротационен процес, който да донесе на България благоденствие, стабилност и берекет.

***

1. Депутатите и министрите от ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ винаги да броят до 10, преди да реагират импулсивно и да се изказват емоционално по какъвто и да е въпрос. Тези, които не могат да броят до 10, да броят до ДП.

Още: Навални и затворниците на съвестта

2. Посещения на брачен консултант. Ежеседмично преодоляване на различията чрез лицензиран терапевт, който да стимулира партньорите да си правят комплименти и да намират позитивите помежду им ще доведе до синхрон и спад в напрежението.

3. Да се приеме меню на масата за преговори. Апелите да се седне на масата за преговори са чести, но рядко стигат до истинско сядане. Възможно е участниците да имат диетични съображения, алергии и религиозни съображения, така че е добре да се съгласува какво освен мазно турско кафе да се сервира.

4. Спорните решения да се вземат чрез залози на мачове. Примерно ако има под 2.5 гола в двубоя Берое (СтЗ) и Ботев (Вр), главният прокурор ще е някоя калинка на ГЕРБ, а ако има над 2.5 гола, ще е сиамският близнак на Христо Иванов.

5. При търсенето на кадри за регулаторните органи да се разчита на BgGPT. Изкуственият интелект е пъргав, но халюцинира визитките и си измисля фактите за личностите, което е идеално, защото няма как да знае кой на кого е човек или дали някой е подходящ или не за позицията. Като ще е недъгаво, поне да е честно.

Още: 7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

6. Общи профили във Facebook. Ревнивите мъже и жени делят общ профил, така че да гледат всички съобщения в Месинджър и кой лайква снимките им. Същото може да се направи с профила Boyko Delyan Kiril Atanas Evroatlantikovi Original.

7. Отваряне на заведение. Вижте как организираните групи за рекет и влияние в правосъдието си имат кръчми, барове и частни клубове. Това е така, защото сме народ от табиетлии и обичаме да си имаме местенце, където да седнем, да пием кафе с кола, да пушим полуелектрическа цигара и да се срещаме за бъбрене по всякакви теми. Ако имат едно свое кръчме, управляващите ще са доста по-благи един към друг и в края на работния ден ще пият по ракия, за да се изяснят.

8. Общ враг. Спойката е по-силна, когато нещо ни обединява срещу него. Путин се крие и го е страх да се появи пред Борисов и Пеевски, за да не го ошамарят, така че е нужно тази роля да се заеме от нещо по-близко и достижимо. Например глупавите поздрави за празници чрез грозни пикселизирани картички, бездушно препращани в лични и общи чатове. Или ще се поздравяваме с чувство, или никак!

9. Не!Коалицията да отгледа животинка. Едно пони, което всички да хранят, поят и решат, да се грижат за него и да го обичат. Това е обратното на предишната точка, но и любовта сплотява. Докато понито не стане на суджук.

Още: 10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

10. Да се приеме закон, който не позволява един народен представител да бъде част от два поредни Парламента. Много бързо ще намерят диалога така.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

В скута на реформите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...