Осъдиха майката, която удари учителка в Разград

2251
Осъдиха майката, която удари учителка в Разград
Снимка: БГНЕС

Днес състав на Разградския районен съд одобри сключеното споразумение между Районната прокуратура в Разград и Шехризаде Хасанова, която удари учителката на сина от основното училище „Никола Икономов“ в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Подсъдимата се призна за виновна по всички факти в обвинителния акт на воденото срещу нея бързо производство и ще изтърпява наказание от една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание.

Шехризаде Хасанова беше обвинена от Районната прокуратура в Разград в причиняване на лека телесна повреда на старши учителката в основното училище „Никола Икономов“ Р.М. при изпълнение на службата й - престъпления по член 131, ал. 2, т. 3, във връзка с ал. 1, и за извършени непристойни действия, изразяващи се във викове, крясъци и оскърбително отношение към учителката, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

2 г. затвор с 5 г. изпитателен срок за побоя над учител от Сливен

С присъда от днес, 09.10.2015 г., състав на Районен съд – Сливен призна за виновна и наложи наказание “лишаване от свобода&...

На 15 март 2016 год. подсъдимата влязла в училището на сина си. Учителката излязла да се срещне с нея и да й върне хилката за тенис и топката, с която ученикът се целел в педагожката. Тогава Османова започнала да обижда преподавателката и я ударила по лицето. Непристойните действия на майката били наблюдавани от ученици и учители в основното училище.

Одобреното от Районния съд в Разград споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com