Шестима лекари от Разградска област са сред 100-те най-добри в страната

19748
Шестима лекари от Разградска област са сред 100-те най-добри в страната
Снимка: Thinkstock

Шестима джипита от област Разград са сред 100-те най-добри общопрактикуващи лекари в страната, информира Topnovini.bg.Списъкът с имената им е публикуван на сайта на здравното министерство. Те са избрани според резултатите от лечението на хроничните си пациенти със захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Класирането е направено от работна група в министерството, като е отчетено какво е състоянието на пациентите, налагало ли им се е да стигат до болница и др.

Смолянски лекари спасиха бебе чрез уникална манипулация

Лекари от Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян спасиха момиченце на 1 година и три ме...

В класацията на здравното министерство под номер девет е д-р Ругизан Рагуб-Сали от Разград. Тя обслужва 4 000 здравноосигурени пациенти, но с неосигурените лица, които лекува листата й стига до 5 000 души. Д-р Рагуб коментира, че е приятно изненадана от номинацията.

"Приемам отличието като доказателство за труда ми и това определено ще ме стимулира да продължа да работя в същия дух", сподели д-р Ругизан Рагуб.

Сред отличените са и д-р Альоша Горельов от Лозница и д-р Деян Коларов от Разград, които са на 13 и на 20 място в класацията.

Другите специалисти от област Разград, попаднали в Топ 100 на най-добрите джипита в страната са д-р Надежда Аврамова от Завет, д-р Вяра Георгиева и д-р Ферай Сабит, и двамата от Исперих.

Лекари от 53 държави работят у нас

523 лекари с чуждо или двойно гражданство са вписани в регистъра на Българския лекарски съюз, съобщиха от съсловната организация. Членс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Разград