Направете си домашен шоколад за 10 минути

88132
Направете си домашен шоколад за 10 минути
Снимка: iStock/Guliver

Домашният шоколад е най-доброто лакомство за деца и възрастни. Трябват ви не повече от 10 минути, за да се сдобиете с удоволствие и енергия за целия ден. Дайте воля на вашия талант в кухнята и ще си направите домашен шоколад.

Имате лошо настроение или липса на енергия? Трябва да свършите работа, но идеите не ви идват на ум? Изяжте парче шоколад и веднага ще видите, че животът става по-ведър. Освен това полезните вещества, съдържащи се в сладкото удоволствие, ще укрепят здравето ви.

В съвременните условия е трудно да се намери естествен продукт, който да не съдържа вредни добавки. Произведеният в търговската мрежа шоколад често причинява алергични реакции. Разбира се, говорим за консервантите и различните добавки.

Ако не искате да станете жертва на безскрупулни производители или решите да разширите обхвата на кулинарните си дейности, опитайте да приготвите шоколад в собствената си кухня. Той може да се дава на деца без страх, защото ще сте сигурни в състава на лакомството.

Основният набор от продукти за приготвяне на шоколад ще ви изненада, защото е много прост и ясен.

Имате нужда от:

150 г масло

10 с.л. какао на прах

4 с.л. кристална захар

200 мл мляко

Моля, обърнете внимание, че количеството кристална захар в рецептата е малко, така че домашният шоколад няма да е прекалено сладък. Можете сами да коригирате тази съставка, като добавите необходимото количество.

За да направите домашния шоколад наистина вкусен и здравословен, изберете продуктите внимателно:

1. Никога не замествайте маслото с маргарин. Не се препоръчва изобщо да се използва последният продукт. За шоколада се използва само доказано масло със съдържание на мазнини най-малко 82%.

Ето защо ТРЯБВА да ядем шоколад поне веднъж седмично

Ако консумирате шоколад поне веднъж седмично, когнитивните ви способности ще бъдат далеч по-добри от тези на хората, които консумират ш...

2. Изберете добро какао на прах. Качественият продукт има горчива характерна миризма, фино смляно и без бучки. Направете прост тест: Разтрийте малко прах с върха на пръстите си. Продуктът остава ли върху кожата и блести ли леко, не се е разпаднал на зърна? Това означава, че сме открили наистина висококачествено какао.

3. Ако сте избрали домашно мляко, първо го сварете.

Рецептата за домашен шоколад е достъпна за всеки, а приготвянето на вкусно лакомство съвсем не е трудно.

Как да направим домашен шоколад за 10 минути?

Налейте мляко в подходящ съд. Поставете върху котлон и включете на слаб огън. Загрейте продукта, за да е горещ, но не го варете.

Какво става с тялото ни, ако ядем шоколад всеки ден

Всички сме чували, че шоколадът в малки количества е полезен за тялото ни. Това важи най-вече за натуралния шоколад с високо съдържание...

На водна баня разтопете маслото до течност. Можете също така да извадите маслото от хладилника предварително, за да омекне и да го нарежете на парчета.

Смесете кристалната захар с какаото. Към получената смес добавете 50 мл мляко от тенджерата. Разбъркайте, докато сместа стане гладка. Постепенно изсипвайте сместа от захар и какао в тенджерата със затоплено мляко. Разбърквайте шоколадовата основа непрекъснато с дървена лъжица. Добавете разтопено масло в тенджерата. При непрекъснато бъркане, варете бъдещия шоколад на слаб огън за около 2 минути.

Остава съвсем малко - изсипете шоколадовия крем в предварително приготвени пластмасови или силиконови формички. Няма нужда да подмазвате формите. Оставете сместа да се охлади напълно и след това оставете в хладилника за 2-3 часа.

За разнообразяване на вкуса към домашния шоколад може да се добавят подправки - ванилия, канела, кардамон. Също така, направете си удоволствието и поставете стафиди, захаросани плодове и ядки.

Както можете да видите, домашният шоколад не е мит, а достъпна реалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Как се готви вкусно телешко варено?

Каква е тайната на истинската мусака?

Пиле фрикасе с кисело мляко и жълтък - трудно ще му устоите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com