Рецептата на баба за най-добрите пържени чушки със сирене

29654
Рецептата на баба за най-добрите пържени чушки със сирене
Снимка: iStock/Guliver

Чушките са едни от най-полезните и използвани в кулинарията зеленчуци. Дали ще са домашно отгледани в градината, или купени от пазара, те могат да се приготвят по различни начини и да бъдат много, много вкусни. Едва ли има човек, който да не е хапвал пържени чушки със сирене – нещо бързо и апетитно, което е подходящо и за заети домакини. Начинаещ кулинар също ще се справи със задачата, а ястието е направо да си оближете пръстите!

За да си приготвите пържени чушки със сирене, ще ви трябват: чушки – 10 бр. за пържете + 2 бр. печени, червени, чесън – 1 скилидки, яйца – 2 бр., извара или сирене, чери домати – 5 бр., домати – 1 голям, магданоз, лют пипер, черен пипер, сол, захар – 1 ч.л., сушени подправки, олио.

Измийте добре чушките и ги почистете от дръжките и семките. Може и да има някоя друга семка, не е фатално. В купичка чукнете и разделете жълтъци от белтъци. Разбийте и смесете жълтъците със сиренето, предварително нарязания магданоз и пресования чесън. Напълнете чушките и запушете с нарязано на две чери доматче. Направете същото с всички чушки. Пържете чушките от двете страни и ги прехвърлете в дълбока чиния. Наредете печените чушки и домата. Запържете до сгъстяване на доматения сос. Сипете захарта и другите подправки. Полейте пържените чушки със сирене с готовия сос. Поръсете ги с пресен магданоз и сервирайте.

Чушките съдържат фолиева киселина и витамин В, което ги прави много полезни за организма. Те служат за превенция срещу различни болежки и проблеми. Чушките щадят и сърцето, защото укрепват кръвните клетки. Освен това, благодарение на съдържанието на фолат и витамин В6, чушките предпазва от анемия и са чудесна храна, ако страдате от такава. Витамин А в състава им помага за нощното зрение и за общото като цяло. Ето защо е важно да изберете именно червени чушки както за тази рецепта, така и за директна консумация, салата или друго ястие с чушки.

Важно е да споменем и че червените чушки съдържат антиоксиданти. Заедно с всички витамини и ликопен в състава им те се превръщат в страхотна полезна храна за целия организъм. Ликопенът, от своя страна, е средство за предотвратяване на някои видове ракови заболявания. Изводът е, че трябва да добавите червените чушки към менюто си още днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Как се готви вкусно телешко варено?

Каква е тайната на истинската мусака?

Пиле фрикасе с кисело мляко и жълтък - трудно ще му устоите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com