X
 
 

БСП към ГЕРБ: Агресията не може да замести липсата на аргументи

1010 0
photo of БСП към ГЕРБ: Агресията не може да замести липсата на аргументи
Снимка: bsp.bg
Българската социалистическа партия изпрати своята позиция относно дебат за местните избори в Русе, който е протекъл извън общоприетите норми. От партията се надяват този стил на предизборен диалог да не продължи, за да се запази до някаква степен нормалната конкуренция, която не включва използването на "мутренски подход". Публикуваме позицията на БСП без редакторска намеса:

"На 10 октомври 2019 г., в ефира на Нова телевизия, се проведе дебат между кандидатите за кмет на община Русе. По време на дебата, а и след него "агитката", подкрепяща кандидата на ГЕРБ Диана Иванова, водена лично от председателя на общинската структура на партията Росен Даскалов, е демонстрирала поведение, присъщо на мутренска групировка - жестове на заплаха и думи, неприсъщи за политици, искащи доверието на избирателите. Не отива на новия общински председател на ГЕРБ в Русе да отправя следните заплахи към представители на БСП: “око за око, зъб за зъб”, както и “отвън ви чака група хора и всички методи са позволени”. На призива да се държи културно, той е отговорил: “кой е казал, че съм културен”?

Пенчо Милков: Рязкото намаляване на населението на Русе е много притеснително*

В дебат по bTV Радио кандидатът за кмет на Русе, издигнат от коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков сподели своята визия ...

Неприятен факт за репутацията на Нова телевизия е, че не е бил спазен регламентът за брой на подкрепящите кандидатите, като са били допуснати в импровизираното студио повече хора в полза на ПП ГЕРБ. Напомняме им, че в качеството си на организатор на дебати, носят отговорност за неговата почтеност и равнопоставеност. Вчера, за съжаление, такива не са били осигурени.

Националният предизборен щаб на БСП оценява това поведение като поредния пример за стила на ГЕРБ да сплашване на опонентите си. БСП стои зад всички свои кандидати и заявява, че те няма да се влияят от това и ще продължат да водят чиста кампания, залагайки на аргументите в политическия дебат, не на агресия."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители