X
 
 

Деца от Русе пеят патриотични песни на Национален фестивал

601 0
Деца от Русе пеят патриотични песни на Национален фестивал
Снимка: Община Панагюрище
На 20 и 21 април, в театъра "Дом-паметник’’ в Панагюрище се проведе XV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“. Участваха над 320 изпълнители от 16 населени места – Русе, Карлово, Пловдив, София, Берковица, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Стара Загора, Варна, Хисаря, Мездра, Устина, Челопеч, Кричим и Ихтиман.

Квартет „Слънце - тийн“ при Общински детски център за култура и изкуство (ОБДЦКИ) завоюва призовото второ място, в благородна конкуренция с 12 състава от България.

Квартетът в състав: Габи Вълчева, Габриела Трифонова, Кристина Баракова и Калина Чокоева представиха песните ,,Хубава си моя горо’’ и ,,Бре, Петрунко’’. Аранжиментът на песните е на Пламен Мирчев, а хореографията е на Ралица Константинова. Калина Чокоева в оспорваната конкуренция на 60 деца в първа възрастова група спечели  трето място. Тя изпя  ,,Пак съм у дома’’ и ,,Доброта’’. Вокален педагог на талантливите момичета е Наталия Константинова.

Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2018/2019 г. Целта е да издигне националното самосъзнание, да разпали родолюбиви чувства и даде поле за изява на млади таланти. Всяко от изпълненията  се оценяваше от професионално жури с председател Етиен Леви. Те съблюдаваха  подбора на репертоара (според възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация. Фестивалът „Родолюбие” е сред най-добрите издания за патриотична песен в България и дава поле за изява на млади изпълнители от цялата страна.

Actualno.com

Етикети: