Людмил Кожухаров е грил-майсторът на Русе

11071
Людмил Кожухаров е грил-майсторът на Русе
Снимка: Lidl/Coca Cola

Людмил Кожухаров е вторият претендент, който ще се бори за титлата „Грил-майстор на България“ за 2017-а година. Той ще представи Русе на грил-турнира на LIDL и COCA-COLA на 3-и септември, в София. Кулинарното събитие е част от мащабното грил турне, в което участват шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

От четиримата кандидат-майстори на грила в крайдунавския град, 57-годишният русенец завърши последен ястието си, но това не му попречи да стане първи в състезанието "Грил-майстор на града и региона", организирано от LIDL и COCA-COLA. Людмил Кожухаров е инженер, има собствен бизнес, но най-голямата му страст остава готвенето. За Actualno.com той сподели, че често се случва да черпи опит от кулинарната книга "Манчев срещу Шишков".

Пъстърва, прясна рукола, лимон, чесън, чери домати и различни подправки са само част от продуктите, с които претендентите трябваше да приготвят своето ястие за 90 минути.

"Тематично за Русе - риба, но пъстървата беше нашата провокация към четиримата участници. С кулинарните си умения и стриктността си, Людмил успя да надвие съперниците си в играта", гласеше кратката, но авторитетна присъда на шеф Иван Манчев.

"Той ни впечатли още по време на предварителния кръг в събота (29.07.2017г). Беше ни приготвил най-вкусните свински ребра", каза шеф Таньо Шишков.

Една доза повече чесън в ястието на 30-годишния Иван Иванов е причината кандидат-майсторът да остане на втора позиция в кулинарната битка.

Третото място, Манчев и Шишков, присъдиха на първата жена, стигнала до регионалните финали в състезанието – Дани Колева. Четвърти в надпреварата остана Николай Димов.

По регламент, победителят в грил състезанието Людмил Кожухаров получи 250 лева ваучер, които да изхарчи в LIDL, хладилна чанта от COCA-COLA и дъска за грил. На останалите трима претенденти бяха връчени ваучер от по 50 лв. за покупки от LIDL и кошница за пикник от COCA-COLA. Големият финал ще е в София на 3 септември тази година. Мирослав Каменаров от Стара Загора и Людмил Кожухаров от Русе са първите двама претенденти за титлата "Грил-майстор на България" и паричната награда от 2 500 лева. Скоро ще научим и кои са останалите четирима кандидат-майстори на грила. Те ще бъдат отличени по време на кулинарни битки във Варна, Бургас, Пловдив и София.

"Търсим големия победител, който ще се открои с креативност, бързина, отлична презентация и не на последно място безопасна работа по време на готвене", споделиха за финал шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

Богатата програма на грил-турнето на LIDL и COCA-COLA включвашe изненади и за най-малките посетители. Батут с мрежа, надувна топка-балон, куклен театър са само част от атракционите, които забавляваха децата през целия ден.

"Мястото за грилване" в Русе успя да събере десетки русенци и техните семейства. Те приготвиха своите ястия на открито в парка на младежта. Вечерта събитието завърши с концерт на група "АКАГА".

Автор: Пламенка Тонева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе