Община Русе: Липсва координация за водния цикъл

1253
Община Русе: Липсва координация за водния цикъл
Снимка: Община Русе

Днес в зала „Свети Георги“ се проведе междинна пресконференция по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“. Целта е да се запознае обществеността докъде е стигнало дружеството с изпълнението на Водния цикъл. На срещата присъстваха и заместник – кметовете инж. Магдалина Илиева и Димитър Недев.

„ВиК манипулира общественото мнение, като прехвърля отговорността за забавянето по проекта с разрешителните за временна организация на движението. Реално проблемът е в липсата на координация между възложителя и изпълнителите на Водния цикъл“, заяви заместник – кметът Димитър Недев в обръщението си към ръководството на ВиК и възложителя на проекта за над 128 млн. лв. Според Недев Община Русе в повечето случаи получава искания за временна организация на движението ден–два преди затварянето на улиците, които ще се разкопават. Едва 10 % от всички съгласувани ограничения биват спазени в срок от дружеството. Това допълнително удължава завършването на проекта и създава огромни неудобства на русенци.

Кметът на Русе откри изцяло реновирана нова детска ясла

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри изцяло реновираната с общински средства сграда на Детска ясла № 4 на ул. „Муткурова&ldqu...

От ВиК дружеството не успяха да се ангажират с крайни дати за изпълнението на заложените до момента улици в Русе, които трябва да бъдат асфалтирани и пуснати в движение. Проектът, който трябва да изгради канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, се очаква да приключи в срок до 2 месеца.

„Изискваме от ВиК да приключат с асфалтирането на улиците пред учебните заведения и с кръстовищата, тъй като учебната година започва утре и това ще създаде допълнително напрежение на родителите“, каза Магдалина Илиева. Тя поиска от ръководството на дружеството да се изпълни заложеното асфалтиране на улиците в града, преди да започне следващият етап, както и по-стриктен надзор над приключените обекти.

Припомняме, че от повече от месец Община Русе свиква срещи между изпълнителите на отделните строителни обекти от проекта, за да се подобри координацията помежду им и да не се стига до едновременно затваряне на ключови улици и обходните им маршрути.

Русенските паметници бяха обект на дискусия на днешното заседание на Общинския съвет

На днешното 39-о заседание на Общинския съвет погледите на съветниците и обществеността бяха насочени към състоянието на русенските пам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе