Опашки от ТИР-ове са се образували край Дунав мост

2554
Опашки от ТИР-ове са се образували край Дунав мост
Снимка: БГНЕС

Опашки от ТИР-ове са се образували тази сутрин в района на граничния пункт Дунав мост при Русе. Причината – отварянето на всички пътища за движение на тежкотоварни камиони. Част от камионите са се подредили в двойни колони по международния булевард „България“, поради което се образуваха тапи, съобщи БГНЕС.

Шофьорите изчакват реда си за преминаване през граничния пункт, като някои от тях правят опити да се включат в опашката от ТИР-паркингите. Изходите им обаче не са добре почистени и камионите се завъртат, като блокират придвижването на останалите превозни средства. Самата обработка на ГКПП „Дунав мост“ върви нормално, но ТИР-овете преминават по-бавно през кантарите на изхода от България, които са под наклон и се налага непрекъснато да се опесъчават.

Пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат остават затворени

Пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат остават затворени заради снега и навяванията. Заради спирането на движение на ТИР-ове през целия ден ...

В момента няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа в Русенско. В 9 часа сутринта бе отворен за движение и пътят Русе-Кубрат, който се почиства трудно заради високите преспи.

В областта без ток са само три населени места – Могилино, Помен и Баниска. В пет от общините - Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле, днес е неучебен ден.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе