Русе влиза в най-бляскавия филм, подготвян за страната ни

4185
Русе влиза в най-бляскавия филм, подготвян за страната ни

Официално беше открит снимачният период на вероятно най-очакваният документален проект за 2016-а година – филмът по албума „България в блясък – владетели, дворци, дейци на Третото Българско царство”, съобщиха от Община Русе, която е сред партньорите на проекта.

Снимките са започнали в Двореца „Врана”. В някои от игрално-документалните сцени участва и самият цар Симеон, посочва Topnovini.bg. Сюжетът на филма разказва за сложните династични връзки между българските владетели от Третото царство и монарсите на останалата част от Европа, конструирането на модерната Българска държава, на връзката между Втората и Третата българска държава, на съхранената българска духовност, и общата ни история със страните от европейския континент.

Информираха Европейската комисия за обгазяването на Русе

Европейската комисия е информирана за случая с обгазяването на Русе през септември и в момента въпросът е част от цялостно съдебно прои...

Във филма ще видим и никога непоказвани архивни кадри и снимки, предоставени от различни институции. Бюджетът е в десетки пъти по-голям от обичайните за документално кино.

Снимачните локации са от Санкт Петербург до Верона и от Лондон доВиена, както и, разбира се, всички дворци на България. Преди официалното стартиране на снимачния период в двореца “Врана” екипът се е завърнал от снимки в истанбулския квартал Сан Стефано, където в гид на творците се е превърнал кметът на общината – Бюлен Юртсевир.

Режисьор е Степан Поляков, сценарист - авторът на албума Тошо Пейков, а главен оператор Момчил Александров. Екипът е международен. Зад проекта стои Продуцентската компания FIVE STAR MEDIA GROUP.

Сред официалните партньори на продукцията са Община Русе, Министерство на отбраната, ОП „Туризъм” към Столична община, община Велико Търново, Царски дворец „Врана” – Фонд за опазване на историческото наследство „Царь Борисъ и Царица Йоанна”, големи български и международни фирми. Очаква се филмът да е готов в края на май 2016-а.

Откраднаха 11 000 лева от магазин в Русе

На 26 ноември в Първо РУ е подаден сигнал за разбит магазин, от който е открадната метална каса с пари, съобщават от Областната дирекци...

 От петък всички заинтригувани ще могат да следят етапите в производството на филма в сайта bulgariavblyasakfilm.com

Локациите на продукцията включват още Царския дворец, Гробницата на Александър Батенберг и Катедралния храм „Свети Александър Невски” в София; Рилския манастир, Двореца „Царска Бистрица”, Регионалния исторически музей Пловдив, сградата на „Учредително събрание" във Велико Търново, Регионалния исторически музей в Русе, Арх.-парков комплекс „Дворецът” в Балчик, дворецът „Евксиноград”, „Света гора” – полуостров Халкидики, музея „Ермитаж” в Санкт Петербург, замъка Уиндзор и двореца Бъкингам във Великобритания, замъка „Бюрглас” в Кобург, двореца Шьонбрун във Виена и др.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе