Спортист на Русе за 2018 година е боркинята Биляна Дудова

1589
Спортист на Русе за 2018 година е боркинята Биляна Дудова
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев

В зала „Европа“ се състоя церемонията по връчването на наградите „Спортист на годината“ 2018. В началото приветствия отправиха кметът на Русе Пламен Стоилов и главният редактор на в. „Утро“ Младен Любенов.

„Благодаря на всички спортисти и техните треньори. 2018-та година беше невероятна и изпълнена с много  успехи“, заяви Стоилов и пожела здраве и още по-успешна нова година за всички. Той тържествено обеща нова зала за борците.

„Спортът не е само тренировки и състезания – той е част от обществения живот и се гордеем с всички вас“, заяви Младен Любенов, като благодари за подкрепата от страна на Община Русе.

Напълно заслужено европейската шампионка и сребърна медалистка от световното първенство по борба Биляна Дудова бе избрана за Спортист на годината в Русе. Тя спечели вота на спортните журналисти в града с 98 точки. Анкетата се провежда за 47-ми път при сътрудничеството на в. „Утро“ и община Русе, а началото е поставено през 1963 г.

Наградата на 21-годишната Биляна Дудова бе връчена от Пламен Стоилов, с пожелания да окупира световния връх през тази година. Лъчезарното младо момиче получи и статуетката „Спортен Олимп“. Легендата на българската и русенска борба – олимпийският шампион Валентин Йорданов дава този приз на най-добрия русенски спортист.

„За мен е чест да получа тази награда, за първи път участвам в тази анкета и се радвам, че постиженията на нашия клуб „Юнак“ се оценяват. През новата година си пожелавам най-вече здраве и се надявам да постигна много по-високи успехи от миналата година -на световното да взема златен медал и квота за олимпийските игри, това е голямата цел за 2019 г. Благодаря за подкрепата на моя идол в борбата - Валентин Йорданов“, каза радостната победителка.

Женското присъствие в тройката допълниха боксьорките Стойка Петрова – втора с 92 т., която е втора в света и европейска шампионка, и третата Севда Асенова – с 65 т., втора на европейското първенство. Павел Сяров – треньор на призьорките от боксов клуб „Русе“ бе избран за треньор на годината и отличен със статуетка „Спортен Олимп“.

Четвърти и пети са щангистите Стилиян Гроздев и Ангел Русев, съответно с 64 и 45 точки. Шеста е отново боксьорка - Габриела Димитрова с 34 т., завоювала бронзов медал на европейското първенство. Седми е волейболистът Костадин Стойков с 27 т. , а Християн Стоянов – параатлет и европейски шампион в бягането на 1500 м, е осми с 25 т. Десетката допълват лекоатлетката Инна Ефтимова с 23 т. и полуфинал на еврошампионата и боксьорът Радослав Росинов с 16 т., който е европейски шампион за юноши.

За най-добра в приложните спортове бе избрана Никол Павлова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе