X
 
 

Талантлив пианист с пореден концерт в Русе

808 0
Талантлив пианист с пореден концерт в Русе
Снимка: actualno.com
На 11 април от 18 часа, в зала „Европа“ на Доходното здание, възпитаникът на Националното училище по изкуствата „Веселин Стоянов“ в Русе, 17-годишният пианист Николай Димитров ще подари концерт на своите съграждани. Проявата се организира с подкрепата и партньорството на Община Русе, а входът е свободен.

Програмата ще включва Прелюд и фуга №13 из „Добре темперирано пиано I том“ от Бах, Соната №18 от Бетовен, Етюд №11 за сложните арпежи от Дебюси, Балада №2 от Лист.

С концерта си Николай иска да благодари на всички в родния град, които са го подкрепяли през годините. Той прави първи самостоятелен концерт в  България, като заедно с него на сцената ще излезе и партньорът му от дуо „Апасионато“ – флейтистът от НУИ Димитър Димитров и с когото ще изпълнят Соната за флейта и пиано оп.94 от Прокофиев. Изнасял е такива концерти в задграничните ни мисии - консулството в Ню Йорк и посолството в Лондон.

Тинейджърът вече е абитуриент, но има престижни награди от национални и международни конкурси. Концертирал е на известните световни сцени: „Карнеги хол“ в Ню Йорк, „Роял Албърт хол“ в Лондон, „Музикферайн“ във Виена. Свирил е четири пъти като солист на Русенска филхармония, бил е солист и на симфоничните оркестри „Михаел Жора“ в Бакъу, Румъния, „Пионер“ и Атинската „Симфониета“ в Гърция. Носител е на специалната награда за млад талант, която се връчва от БНР на церемонията „Музикант на годината“, и на наградата на Общината - „Русе 21 век“. През настоящата година ще участва на Международния фестивал „Варненско лято“ и на фестивала „Питър де Гроте“ в Холандия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители