X
 
 

Университетската болница в Русе е с нов директор

903
photo of Университетската болница в Русе е с нов директор
Снимка: УМБАЛ "Канев"
УМБАЛ „Канев“ в град Русе има нов директор. Той е д-р Александър Парашкевов. Избран е и нов Борд на директорите на лечебното заведение  -  д-р Александър Парашкевов, д.м, магистър фармацевт Ирина Георгиева и д-р Петър Петков. Това бе решено след извънредно събрание на акционерите на болницата.

"Политиката на финансова стабилност ще продължи, но на първо място ще е пациентът", сподели новият шеф на университетската болница. "Всяка една наша дейност ще бъде насочена към по-добро медицинско осигуряване и обслужване на гражданите", допълни Александър Парашкевов. 

Русенци се докоснаха до творец на писаното слово

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ отново бе домакин на литературни четения в топлата вечер на 10 октомври. Гост беше ...

Кой е д-р Парашкевов? 

Доц. д-р Александър Парашкевов е роден на 2 февруари 1962 г. в с. Щръклево. Средното си образование завършва в СОУ „Христо Ботев“, гр. Русе. Завършва медицина в МУ-Варна през 1989 г., след което през 1995 г. придобива специалност „Хирургия“.

Началото на лекарската си кариера доц. Парашкевов започва във Военна болница - Русе, като работи до затварянето ѝ през 2001 г. През този период придобива и специалност пластична хирургия. През 2010 г. завършва "Здравен мениджмънт за ръководители на лечебни заведения". През 2012 г. и 2015 г. защитава и придобива съответно образователно-научна степен "доктор на медицинските науки" и "доцент" към ВМА. Доц. Парашкевов е и постоянен лектор в Русенски университет по медицина на бедствените ситуации.

Шеф на болница се направи на просяк, за да провери подчинените си

Иновативен и много ефективен подход за проверка на качеството на работа в русенската болница е приложил директорът ѝ д-р Иван Стоянов, ...

Трудовият му стаж включва началник отделение за мисии и учения в чужбина във ВМОБР – ВМА, началник на Военномедицинския отряд за бързо реагиране във ВМА, зам.-директор на ВМА. От 2017 г. досега е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране (ВМОРБ) към ВМА.

Специализира: Трансплантация на черен дроб и панкреас в експеримент – Чехословакия; Лапароскопска хирургия – Германия; Курс "Организация и развитие на травма системите" в "Рамбам травма център", гр. Хайфа, Израел; курс Senior Medical Staff Officer, НАТО училище Оберамергау, Германия.

С участието си във военни мисии в Афганистан и Ирак преминава през всички възможни позиции на военен лекар, вкл. медицински съветник на Командващия Европейските военни сили в Босна и Херцеговина. През 2011 г. е и началник на екипа от български лекари в Хаити. Специалистът има над 35 публикации в български медицински списания, 4 публикации в чуждестранни медицински списания, 26 участия в национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми, както и две изобретения – сорбенти и импланти в медицината. Владее писмено и говоримо английски и руски език.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
24-годишен рани с нож 3 жени и дете в кв...

Млад мъж нападна 3 жени и дете в столичния квартал "Христо Ботев", барикадира се в дома си и се наложи служители на полицията да го изв...

Последно в Актуално