X
 
 

Университетската болница в Русе е с нов директор

2242 0
photo of Университетската болница в Русе е с нов директор
Снимка: УМБАЛ "Канев"
УМБАЛ „Канев“ в град Русе има нов директор. Той е д-р Александър Парашкевов. Избран е и нов Борд на директорите на лечебното заведение  -  д-р Александър Парашкевов, д.м, магистър фармацевт Ирина Георгиева и д-р Петър Петков. Това бе решено след извънредно събрание на акционерите на болницата.

"Политиката на финансова стабилност ще продължи, но на първо място ще е пациентът", сподели новият шеф на университетската болница. "Всяка една наша дейност ще бъде насочена към по-добро медицинско осигуряване и обслужване на гражданите", допълни Александър Парашкевов. 

Русенци се докоснаха до творец на писаното слово

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ отново бе домакин на литературни четения в топлата вечер на 10 октомври. Гост беше ...

Кой е д-р Парашкевов? 

Доц. д-р Александър Парашкевов е роден на 2 февруари 1962 г. в с. Щръклево. Средното си образование завършва в СОУ „Христо Ботев“, гр. Русе. Завършва медицина в МУ-Варна през 1989 г., след което през 1995 г. придобива специалност „Хирургия“.

Началото на лекарската си кариера доц. Парашкевов започва във Военна болница - Русе, като работи до затварянето ѝ през 2001 г. През този период придобива и специалност пластична хирургия. През 2010 г. завършва "Здравен мениджмънт за ръководители на лечебни заведения". През 2012 г. и 2015 г. защитава и придобива съответно образователно-научна степен "доктор на медицинските науки" и "доцент" към ВМА. Доц. Парашкевов е и постоянен лектор в Русенски университет по медицина на бедствените ситуации.

Шеф на болница се направи на просяк, за да провери подчинените си

Иновативен и много ефективен подход за проверка на качеството на работа в русенската болница е приложил директорът ѝ д-р Иван Стоянов, ...

Трудовият му стаж включва началник отделение за мисии и учения в чужбина във ВМОБР – ВМА, началник на Военномедицинския отряд за бързо реагиране във ВМА, зам.-директор на ВМА. От 2017 г. досега е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране (ВМОРБ) към ВМА.

Специализира: Трансплантация на черен дроб и панкреас в експеримент – Чехословакия; Лапароскопска хирургия – Германия; Курс "Организация и развитие на травма системите" в "Рамбам травма център", гр. Хайфа, Израел; курс Senior Medical Staff Officer, НАТО училище Оберамергау, Германия.

С участието си във военни мисии в Афганистан и Ирак преминава през всички възможни позиции на военен лекар, вкл. медицински съветник на Командващия Европейските военни сили в Босна и Херцеговина. През 2011 г. е и началник на екипа от български лекари в Хаити. Специалистът има над 35 публикации в български медицински списания, 4 публикации в чуждестранни медицински списания, 26 участия в национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми, както и две изобретения – сорбенти и импланти в медицината. Владее писмено и говоримо английски и руски език.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.