X
 
 

Успехи в Италия на хор „Св. Георги Победоносец“ от Русе

3065 0
photo of Успехи в Италия на хор „Св. Георги Победоносец“ от Русе
Снимка: Хор „Св. Георги Победоносец“- Русе
В италианския град Гориция от 19 до 22 юли се проведе хоров конкурс Seghizzi. След предварителна селекция, в надпреварата участваха хорове от Италия, Испания, Украйна, Полша, Австрия, Канада Индонезия, Филипините, Япония, а сред тях и българският представител -  хор „Св. Георги Победоносец“ към ОМД - Русе. Те се състезаваха в различни категории. За изпълненията си в категория „2А“ за фолклорни обработки и традиционни песни и категория „3“ за ново съвременно произведение посочено от организаторите, хорът е награден от 8-членно международно жури със златен медал, два бронзови медала и специална награда „Поезия в музика”.

Русенският музикант Богдана Пенева сподели след форума в Италия – „Децата излязоха с достойнството, на сцената и направиха силно впечатление. Прекрасно и чисто пеене, характерни тембри и динамични нюанси, изключително точен ритъм, идеална дисциплина на изпълнение, добър прочит на партитурите, всичко наизуст, пълно подчинение на ръката на диригента и с много душа! Възхищавам  се на техния ентусиазъм и труд и им желая от все сърце по-нататъшни успехи. Да бъдат благословени!“

Йордан Анчев е четирикратен шампион на страната в маунтийн байк

Екстремният байкър Йордан Анчев от Долна Студена се завърна със златен медал от поредното състезание в Ботевград. Състезателят за четвъ...

Творческият екип с диригент Мина Влайкова, пианист Божена Иванова, хормайстор Марина Влайкова и хористите са удовлетворени от постигнатото в изминалия 25-и концертен сезон и срещите си с публиката. Обичта към песента, пеенето и споделянето им,  е основен двигател в подготовката, осъществените концерти и участия. Те са впечатляващи и достойни за уважение: юбилеен концерт и наградата „Сребърна лира” от СБМТД; провеждане и участие във фестивала „Хорова среща Св. Георги” в Русе; коледни концерти; концертна програма в „Панорама на българското хорово пеене” в зала „България”, София по покана на Български хоров съюз; участия в национални празници; участие в концерт „България пее”, великденски концерт.

Завоюваните награди са впечатляващи: Първа награда от конкурса за православни песнопения „Св.св. Кирил и Методий” в град Попово; Диплом от Втори фестивал за детско-младежки хорове в град Варна в рамките на Международен майски хоров конкурс „Проф. Георги Димитров”; награда „Русе’’ 2019 в  категория творчески колективи; годишен концерт и на финала спечелените ценни награди от конкурса Seghizzi в Италия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители