Оркестърът на Класик ФМ радио открива петнадесетия си концертен сезон с програмата „Кино и класика“ 2

925
Оркестърът на Класик ФМ радио открива петнадесетия си концертен сезон с програмата „Кино и класика“ 2

Оркестърът на Класик ФМ радио ще открие на 28 октомври петнадесетия си концертен сезон с програмата „Кино и класика“ 2. Събитието е част от поредицата „Концертмайсторите“, с която съставът започна съществуването си и спечели широка популярност сред българските меломани. Концертът „Кино и класика“ 2 ще се състои утре в столичната зала „България“ от 19:30 ч, а на диригентския пулт ще застане Григор Паликаров. Солисти ще бъдат изявените български музиканти Светлин Русев (цигулка) и Георги Черкин (пиано). Изборът не е случаен, защото именно те участват и в първата изява на Оркестъра на Класик ФМ радио през м. ноември 2002 г. Проектът „Кино и класика“ 2 е финансиран от Столична програма „Култура” на Столичната община за 2016 г. и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Цикълът "Концертмайсторите" е създаден с цел да представя изявени български музиканти - концертмайстори на водещи световни оркестри, както и световно признати звезди на класическата музика. Цикълът лансира успешно на българска сцена редица наши таланти - Веско Пантелеев – Ешкенази, Васко Василев, Мила Георгиева, Светлин Русев и др. С тази поредица Оркестърът на Класик ФМ радио завоюва своята популярност и доверието на публиката. Благодарение на успешното развитие на „Концертмайсторите“ българската публика се срещна с някои от най-успешните световни изпълнители на нашето време: Пинкас Цукерман, Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Ванеса Мей, Ричард Клайдерман, Шломо Минц, Пепе Ромеро, Антон Бараховски и други. През последните няколко сезона цикълът се провежда с подкрепата на Столичната програма „Култура“. През есента на 2014 г. в поредицата се изявиха младите български таланти Елин Колев и Виктория Василенко, а през 2015 г. гост на „Концертмайсторите“ бе световноизвестната испанска цигуларка Летиция Морено.

Оркестърът на класик ФМ радио открива сезона с испански концерт

Броени дни остават до концерта, с който Оркестърът на Класик ФМ радио ще открие новия сезон. На 16 октомври съставът ще представи пред ...

Концертът „Кино и класика“ 2 ще представи популярни класически творби от А. Вивалди, П. И. Чайковски, А. Виотан, И. Албенис, В. А. Моцарт, както и любими филмови мелодии от лентите „Списъкът на Шиндлер“, „Форест Гъмп“, „Междузвездни войни“, „Професионалистът“ и др. Част от творбите са адаптирани специално за тази програма от пианиста Георги Черкин, който предлага нов прочит на познатите шедьоври. Билетите за концерта са разпродадени преди повече от месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com