X
 
 

"Прилепът" на Щраус в нова трактовка представя Музикалният театър

1831 0
photo of "Прилепът" на Щраус в нова трактовка представя Музикалният театър
Снимка: Музикален театър
В нова, съвременна трактовка Музикалният театър представя операта на Йохан Щраус "Прилепът" от неделя, 20 октомври. "Постановката е класическа с леки намигвания към съвременността, за да бъде по-атрактивна за младата публика, защото да я привлечеш към мюзикъл е много по-лесно, в сравнение с класическо произведение", отбеляза режисьорът на поставката Марияна Арсенова, която е директор на Националния музикален театър. Нейната изненада за публиката е: "Много динамика, много млади изпълнители, атрактивна хореография, много настроение и уникален декор, който ще предизвика аплауз дори само като се отвори завесата".

Снимка: Ива Иванова/Actualno.com

Като режисьор тя сподели, че се е стремяла да няма отделно пеене, отделно ходене, а всички отношения и действия да стават едновременно.

Зрителите ще видят един бляскав и динамичен спектакъл, убеден е дириген-постановчикът Юли Дамянов. Танците ще присъстват през цялото време в пиесата, като са така преплетени сцените с хор, певци и балетисти, че дори не се разбира кой от кое звено е, сподели хореографът Йоана Стоянова. Тя издаде, че в един от етюдите по класическата музика на Щраус публиката ще види руския танц "Казачок".

"Тук години наред се е поставял руски вариант на операта "Прилепът", сега се доближаваме към оригиналния", съобщи асистент-режисьорът на постановката Алексъндър Мутафчийски. Той отбеляза, че в новата поставка са включени и от руските либрета на два от най-комичните моменти, които са любими на публиката и заслужават мястото си в сегашната пиеса.

"Прилепът" от Йохан Щраус - първата премиера за сезона на Музикалния театър

Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус-син. Премиерните дати са 20, 25, 26 и 27 о...

Мецосопраното Олга Динова дебютира в ролята на Розалинда. Динова, която е утвърден солист на Музикалния театър, е играла 23 години ролята на Принц Орловски, която обикновено се изпълнява от жени, но за първи път сега ще я гледаме като Розалинда – една трудна във вокално отношение роля.

Най-младите солисти на театъра Денко Проданов и Владимир Грудков, нашумели и с ролите си във "Фантомът на операта" – също дебютират в "Прилепът".

БАЛЕТ "АРАБЕСК" представя различната и непредсказуема "ПЕПЕЛЯШКА"

Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върх...

Премиерни спектакли на "Прилепът" са на 20, 25, 26 и 27 октомври като в неделя началото е от 17 часа, а в останалите дни от 19 часа.

Снимки: Музикален театър

Героите на "Прилепът" предпремиерно ще излезнат на флашмоб в четвъртък (17 октомври) между 17:30 и 18:00 ч. пред театъра.

"Не само цяла България, а и София има нужда от освежаване на предизборната атмосфера. Предлагаме цяла седмица за размисъл и настроение и два уикенда на размисъл. Нека и в деня за размисъл, и в деня на изборите, който е гласувал да дойде и да си изплакне емоциите с нашия спектакъл", добави режисьорът Марияна Арсенова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители