Рекордните 35 000 посетиха деветото издание на A to JazZ

2947
Рекордните 35 000 посетиха деветото издание на A to JazZ
Снимка: keycom

Ненадминат успех отбеляза деветото поредно издание на най-мащабния джаз фестивал у нас. Рекорден брой от 35 000 почитатели на музиката и качественото преживяване се събраха в първия уикенд на юли в Южен парк 2, за да споделят три дни, наситени с невероятните изпълнения на световни и български артисти, разнообразна съпътстваща програма и много забавления.

Незабравима за хилядите гости на събитието ще остане изключителната енергия, струяща от сцената при всяко едно от музикалните пътешествия с най-иновативните и атрактивни млади имена от програмата на фестивала. Българските банди заслужено спечелиха сърцата на публиката, а хедлайнерите в трите вечери разпалиха хилядите фенове до краен предел и буквално ги взривиха с разнородните си, но безкомпромисно добри изпълнения.

Петъчната вечер беше белязана от виртуозния тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, който открехна вратите на най-актуалното в света на джаза и отправи към феновете послания за повече човечност и хармония в обществото. Неуморните Ghost-Note надградиха позитивното начало и буквално отвяха меломаните със своята неподражаема смесица от фънк, афробийт, хип-хоп, психиделия и дори световен фолклор. Феноменалният Jacob Collier, наричан още „детето-чудо“, постави несравним финал на събитието с искреното си и неподправено присъствие и експериментален подход. Всички чуждестранни артисти останаха в абсолютен възторг от българската публика и неколкократно изразиха желанието си да се върнат отново. Доброто прекарване прерасна, по традиция, в джем-сешъни до сутринта. A to JazZ надмина очакванията и на гостите от телевизия Mezzo, които за първи път партнират с родно събитие и избират да го отразят.

Тазгодишното издание на фестивала ще се запомни със страхотните емоции в приятна компания и безспирните овации. Организаторите на фестивала отново получиха висока оценка и от своите фенове за безкомпромисното ниво на организация.

„Благодаря на публиката на A to JazZ, че заедно бяхме част от тази истинска магия. Благодарим, че за поредна година постигаме повече, заедно, и растем като качество и мащаб. Благодарим, че отговорно оставяме след себе си парка в безупречен вид! Благодаря и на всички, които ни подкрепят! Вие сте уникални, готвим се за 10 години джаз заедно!“, сподели Петър Димитров, организатор на фестивала.

A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. Конференцията A to JazZ Talks се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com