X
 
 

Руската група „Любе“ с юбилейни концерти във Варна, Пловдив и София

2311 0
Руската група „Любе“ с юбилейни концерти във Варна, Пловдив и София
Снимка: SME
Само след месец емблематичната руска група „Любе“ ще зарадва българските си фенове с юбилеен концерт в морската ни столица. На 5 декември варненци ще могат да се насладят както на любимите си песни, като “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Група“ Любе“ ще има концерти в още два български града- в Пловдив на 6 декември и в София на 7 декември.

Легендарната групата се състои от 6 музиканти, като неин фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.

Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

Грипата записва първите си песни пред 1989година– „Либерци“ и „Батька Махно“, които много бързо стават любими на хора от цял свят. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова.

Групата „Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия любимците на руската и българска публика, заемат челни позиции в много музикални класации, с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

Actualno.com

Етикети: