X
 
 

Студентски театрален фестивал с престижна награда

243 0
photo of Студентски театрален фестивал с престижна награда
Снимка: МТСФ "Данаил Чирпански"
Лейбъл за качество EFFE само след две издания получи Международният студентски театрален фестивал (МТСФ) "Данаил Чирпански" който се провежда в Стара Загора. Фестивалът е одобрен от Европейската фестивална асоциация заради успешното си провеждане до момента, разнообразието на участниците в програмата, връзката с местната общност, иновативните подходи при финансирането си и вдъхновяващите цели. 

Лейбълът EFFE (Europe for festivals, Festivals for Europe) е европейски знак за качество за значими арт фестивали, който показва тяхното място в света на изкуствата и връзката им с обществото на местно и международно ниво. EFFE е съюз на над 2000 фестивални организатори, а всяка година само в България се провеждат над 600 фестивални събития. За периода 2019-2020 г. само 16 от тях получават знака за качество на Европа. 

Второ издание на фестивала “Данаил Чирпански” през април в Стара Загора

Пет спектакъла в основната програма, два специални от Англия и един на открито ще могат да видят театралните любители на второто издани...

Фестивалът "Данаил Чирпански" е единственият у нас международен театрален фестивал само за академии и впечатли европейската организация с разнообразната си програма. Освен състезателна част той има и съпътстваща програма от уъркшопи, лекции, дискусии, концерти и изложби. По този начин студентите получават не само знания и умения, които могат да използват в бъдещата си кариера, но и възможност за неформални контакти. Сред отличителните черти на фестивала е задължителното условие участниците да присъстват през всички фестивални дни. 

Според Европейската фестивална асоциация МСТФ “Данаил Чирпански” има важна роля сред местното общество, като улеснява достъпа и повишава интереса към културата, а заедно с това привлича разнородна аудитория. Впечатление на журито на EFFE са направили и иновативните подходи за финансирането на фестивала - мача “Актьори срещу Берое” и други инициативи за акумулиране на средства. С оценката на фестивала от европейската организация той се превръща в устойчив проект, който се развива с всяка следваща година. Третото издание на фестивала ще бъде през есента на 2020-а в Стара Загора.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители