X
 
 

"Забранено за възрастни" с отличие от националните награди "Про Култура"

1142 0
photo of "Забранено за възрастни" с отличие от националните награди "Про Култура"
Снимка: Областна администрация - Смолян
Диплома за отличие получи международният театрален фестивал „Забранено за възрастни“. Наградата бе връчена на церемония за годишните национални награди "Про Култура", състояла се във Варна, съобщиха от областната администрация на Смолян.

Номинацията на фестивала била излъчена от областния управител на Смолян Недялко Славов и заместника му Андриян Петров.

Събитието се провежда ежегодно в първата седмица на октомври от 2012 година насам в град Смолян и всички общини от областта. Организатор на събитието е Фондация „За Родопите“ съвместно с община Смолян и под патронажа на областния управител. Фестивалът получава подкрепа още от РУО – Смолян, Министерство на културата, фондация „Америка за България“.

Всяко негово издание дава възможност на децата и младежите от региона да съпреживеят най-добрите театрални спектакли от България и чужбина, създадени специално за тях.

Представленията са над 35 и се изнасят в цялата област. Спектаклите само в град Смолян са над 10 – залите в театъра, читалища, училища и др. В останалите общини те се играят в читалища и училища.

Осмото издание на фестивала е планирано за периода 30 септември - 4 октомври т.г. В него ще вземат участие 12 професионални трупи  от България, Турция, Швеция и Испания. Представления ще има в над 20 града и села на област Смолян. Интересен акцент в програмата е специалната безплатна прожекция на филм за глухи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители