1 г. затвор за топ-мениджър в Apple

63763
1 г. затвор за топ-мениджър в Apple
Снимка: Gettyimages

Бившият мениджър по глобалните доставки в Apple Пол Дивайн бе осъден на 1 г. затвор за разкриване на конфиденциална информация на компанията.

Дивайн ще трябва и да заплати глоба в размер на 4,5 млн. долара. Подсъдимият заработил милиони за предаването на корпоративни тайни на азиатски доставчици на компоненти и асемблиращи компютри, които използвали информацията за получаване на контракти при по-изгодни условия.

"Газпром" и "Роснефт" се крият по-малко, отколкото Apple, Google и Amazon

Американските технологични гигант Google, Amazon и Apple действа по-малко прозрачно, отколкото руските енергийни гиганти „Газпром...

Дивайн бе мениджър по глобалните доставки в Apple от 2005 г. до момента на арестуването му през 2010 г. През 2011 г. той се призна за виновен в измама, търговия с конфиденциална корпоративна информация и пране на пари.

Федералният съд в Сан Хосе, Калифорния, издаде присъдата в края на миналата седмица. От съда не поясняват защо присъдата се огласява чак сега. Не става ясно и как Дивайн, първоначално застрашен от до 20 г. затвор, в крайна сметка получи само година лишаване от свобода.

Според американските медии бившият топ-мениджър е сключил сделка с прокуратурата с цел разкриване и на други участници в престъпната схема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com