5 неща, които не трябва да пропускаме преди пътуване

2239
5 неща, които не трябва да пропускаме преди пътуване
Снимка: A1.bg

Планувано или не, всяко пътуване е повод за вълнение. И докато винаги се стараем да отделим нужното внимание за подготовката на куфара и ръчния си багаж, то често се случва в последния момент да се окаже, че не сме се сетили да свършим някои доста важни за комфорта на пътуването ни неща, като например да обменим пари, да платим сметките си или пък не сме намерили кой ще се грижи за домашния ни любимец през времето, в което ще ни няма.

И тъй като четка и паста за зъби можем да си набавим лесно почти навсякъде, но трудно ще открием банкомат точно на нашата банка, споделяме 5 неща, за които често забравяме да помислим преди пътуваме, а ако все пак се сетим за тях, обикновено е „твърде късно“.

1. Заредете всички устройства, които ще носите – смартфон, лаптоп, GPS, преносима батерия, безжична колонка или каквато и да е друга джаджа

Практиката показва, че надлежно приготвяме всички електронни устройства, с които сме се сдобили, за да направят пътуването ни по-лесно и удобно, и когато дойде моментът те да влязат в употреба се оказва, че сме забравили да ги заредим. Така GPS навигацията или преносимата батерия остават просто да ни тежат в багажа, вместо да са ни в помощ. Затова винаги проверявайте заряда на устройствата преди пътуване – някои от тях може да се окажат изключително важни за спокойствието ви.

2. Полейте цветята / нахранете домашните любимци

Разбира се, поливането на цветята преди да заминем или оставянето на достатъчно количество храна на четириногия ни приятел е в сила само за уикенд пътувания. Със сигурност, ако ни предстои дълго отсъствие от вкъщи е добре да организираме някой, който да се грижи за цветята или любимеца ни. Този ангажимент не е за пренебрегване, затова е добре да потърсите човек навреме.

3. Обменете пари

В случай, че ви предстои пътуване в чужбина, то едно от най-важните неща е да предвидите пари в брой в съответната валута. Независимо от удобството да плащате с карта или дигитален портфейл, все още има доста места, на които плащането е възможно само в брой. Затова е добре да проучите какви финанси ще са ви нужни и да разполагате с поне половината част от тях в брой. Разбира се има възможност да потърсите варианти за обмяна на пари на място, но в тези случаи не може да сте сигурни по какъв курс ще бъде извършено конвертирането.

4. Активирайте роуминг

Второто задължително нещо при пътуване в чужбина е активирането на роуминг. Много често чак когато сме в чуждата страна осъзнаваме, че мобилната мрежа е съвсем друга и нямаме мобилен интернет, тъй като сме пропуснали да активираме роуминг услугата. Хубавото е, че потребителите са улеснени от мобилните оператори, които предлагат активация и управление на услугите онлайн. Наскоро А1 лансира напълно обновена версия на своето мобилно приложение Моят А1, която позволява на потребителите да управляват услугите си само с един клик. Така лесно може да добавяте и премахвате услуги от мобилния ви план, а активирането на роуминг може да се случи за броени минути без да е съобразявате с работното време на магазините.

5. Платете сметките си

Ако ни предстои по-дълго пътуване обикновено сме съсредоточени в това да организираме престоя си и често пропускаме да помислим за редовните битови ангажименти за периода, в който ще ни няма. Като например плащане на сметките. Едва ли има човек, на който не му се е случвало да се събуди един ден от почивката си и да се окаже, че телефонът му е спрян. Е, добрата новина е, че в днешно време са налични много възможности за онлайн плащане – през сайтове и мобилни приложения. Така плащането на сметката може да се случи навсякъде и по всяко време без да е необходимо посещение на офис на оператора.

А сега потребителите имат допълнителен стимул да платят сметката си през Моят А1. До края на декември всеки, който направи това през мобилното приложение, ще получи бонус от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост. Клиентите на А1 могат да активират мегабайтите на своя номер или да ги предоставят на свои близки – клиенти на мобилна услуга от А1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии