8 скрити функции на смартфона, които ще направят живота ви много по-лесен!

42254
8 скрити функции на смартфона, които ще направят живота ви много по-лесен!
Снимка: Jerzy Górecki / Pixabay

Смартфоните ни разполагат с множество функции, че направо може да ни отнеме месеци, за да ги разберем. Една от най-често срещаните шеги от производителите е да скрият най-полезните функции, които често се откриват само с експертна помощ. Дали сте подозирали, че Айфон клавиатурата ви разполага с безкрайност от възможности за улесняване на живота ви? Всеки от нас прекарва много от времето си на своя телефон. Ето 8 скрит тип функции за Андроид и Айфон, използването на които да започнете веднага.

Активиране на навигацията на Айфон клавиатурата

Хитри съвети как бързо да охладим телефона, ако е прегрял

Ако искате да върнете устройството си до нормални температури, опитайте тези прости трикове за охлаждане. Затворете приложенията си П...

Скоро Туитър потребителите откриха таен тип функция, даваща ни много улеснение, когато използваме своя iPhone за изпращане на текстови съобщения, независимо дали използвате Вайбър, Месинджър, Уатсап или фабричното телефонно приложение. Ако допуснете грешка или желаете да попълните нещо, просто задръжте натиснат интервала на вашата клавиатура насочвайки вашия пръст в една от четирите страни, за да стигнете до това което искате.

Открийте своя изгубен телефон

Ако се е случило да изгубите вашето Андроид устройство или сте го оставили някъде, можете лесно да го откриете. Може да стартирате вашия браузър на компютъра и да отидете на android.com/find въвеждайки вашата Гугъл парола. Ще се появи карта, показваща местоположението на телефона ви. Можете също да извършвате повиквания или да изтривате всички данни, ако е необходимо.

Включете удобната настройка за нощно четене

Android 7.0 има вградена  настройка за нощен режим. Този тип функция анулира вредната синя светлина, излъчвана от екрана, правейки цветовете по-меки и по-жълтеникави. Четенето през нощта е по-вредно за очите ни. Можете да превключвате между екрани чрез менюто Достъпност в Настройки.

Как да хванеш шпионина в смартфона си

През последните години има все повече случаи, когато хората забелязват необичайно поведение на своите смартфони. Ако устройството ви из...

Използвайте Ctrl + Z на Айфон

 Ако изтриете случайно текст и не желаете да губите време да го пренапишете, разклатете Айфона си. Ще ви изскочи  прозорец за отмяна.

Правете екранни снимки без използването на бутони

Можете да правите екранни снимки само с два бутона. Но малцина са наясно, че можете да направите това на устройство с Android, като просто плъзнете по екрана вашата длан. Ако не, на телефона ви може да е деактивирана този тип функция. Може да влезете в Настройки, след това Моите устройства, движения и жестове и активирайте движението на дланта.

Открийте на вашия телефон скрити игри

Никога не правете тези 5 неща със смартфона си

Всеки от нас има различно отношение към телефона си - някои го почистват редовно, докато други постоянно го изпускат и всъщност не се п...

Малцина са наясно, че Google поставя великденски яйца на всички устройства с Андроид. Това са скрити тайни, които можете да намерите, като въведете конкретни кодове на клавиатурата. Всяка Андроид версия има своя мини-игра. Кликвате в Настройки, избирате Всичко за телефона, натискате бързо и задържате версията с натиснат пръст отгоре.

Опитайте с носа си да отключите вашия телефон

 Това е зимната опция за Айфон потребителите. Вместо да сваляте непрекъснато вашите ръкавици за да въвеждате парола или да използвате системата TouchID, за да влезете в телефона си, поставете нов пръстов отпечатък за влизане. Отидете в настройките, намерете Добавяне на пръстов отпечатък и натиснете с носа си вместо с пръсти. Когато излизате през зимата, знаете колко е удобно.

Задайте лимит за използване на телефона

Този тип функция, може да ви е полезна да успеете се отървете от пристрастяването към смартфона. Също ви помага да контролирате времето, което децата ви прекарват на телефона си с Android. Отидете в Настройки, раздел Система, изберете раздела Превключвател по график. Изберете кога телефонът ще се изключи и включи автоматично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Изпълнете пролетните празници със забавление с любимите си сериали

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии