А1 провежда финалите на A1 Gaming League през 5G мрежа по време на Aniventure Comic Con 2019

3189
А1 провежда финалите на A1 Gaming League през 5G мрежа по време на Aniventure Comic Con 2019
Снимка: А1.bg

- Финалите на League of Legends и Counter-Strike:GO ще се играят на 5G мрежата на А1

- Влогърът Слави Панайотов от The Clashers ще играе демонстрационни мачове с победителите на Clash Royale и Brawl Stars на 5G смартфони

А1 ще проведе следващия тест на 5G на Aniventure Comic Con 2019 и финалите на най-голямата гейминг лига у нас - A1 Gaming League, които ще се проведат в Inter Expo Center на 14 и 15 септември. Компанията ще покаже една от възможностите на 5G за ниско времезакъснение, като осигури 5G свързаност за финалите по League of Legends и Counter-Strike:GO. Също така по време на двудневното събитие влогърът Слави Панайотов от The Clashers ще играе демонстрационни срещи на 5G смартфони с победителите от турнирите по Clash Royale и Brawl Stars.

А1 пусна смартфони с до 50% намаление за новата учебна година

В месеца на учениците А1 стартира кампания с намаления за пет модела смартфони. Потребителите ще имат възможност да купят A1 Smart N9, ...

Геймингът е още едно приложение на 5G мобилни мрежи, което има специфични изисквания като изключително ниска латентност на връзката и възможност за висока скорост на предаванe на данни. За да осигури добро преживяване на играчите – особено, когато те участват в професионален турнир с награден фонд от няколко хиляди лева, стабилността на свързаността е също важен фактор.

Игрите за теста са финалите на Counter-Strike:GO и League of Legends, които ще се проведат в неделя от 13:00 и 16:00 часа. За целта А1 ще свърже общо десет настолни компютъра през своята 5G мрежа – пет за единия отбор и пет за другия отбор. Победителите от Clash Royale и Brawl Stars ще имат шанса да играят демонстрационна среща на 5G смартфони с влогъра Слави Панайотов от The Clashers в събота и неделя. По време на Aniventure Comic Con 2019 ще бъде осигурено 5G покритие на територията на изложението с мрежово покритие на А1 в партньорство с NOKIA.

„5G ни дава възможност да променим начина, по който се забавляваме. Едно от приложенията е геймингът, където ниското времезакъснение го превръща в наистина мобилно забавление. Ултра надеждната комуникация с малко закъснение, която предлага 5G, ще промени изцяло и медицината с възможността за дистанционна диагностика и интервенции, транспорта с безопасното движение на автономните автомобили, както и управлението на големи промишлени съоръжения с помощта на индустриални роботи. Тестовете по време на Comic Con ще покажат не само какво е бъдещето на гейминга, но и ще ни осигурят важни данни, които ще ползваме за развитието на нашата 5G мрежа”, коментира Красимир Петров, директор „Конвергентна мрежа и услуги” в А1 България.

Изпитанията на 5G мрежата ще се проведат на тестовите честоти, които Комисията за регулиране на съобщенията предостави на А1 на 1 юли 2019 г. А1 беше първата компания, която започна тестовете на 5G на своя 5G базова станция в България. Тя беше инсталирана на НДК и послужи за демонстрация на cyпepбъpз мoбилeн шиpoĸoлeнтoв дocтъп чрез пускане на 16 телевизионни канала в HD резолюция едновременно през мобилна мрежа. По този начин А1 изпробва възможностите на 5G за предоставяне на фиксирани услуги като телевизия и интернет през мобилна мрежа.

А1 изгради система за аналитично видеонаблюдение в Община Раднево

Целта е предотвратяване на вандалски прояви на обществени места и повишаване на безопасността на жителите и гостите на града А1 реализ...

През 2018 г. A1 обяви развитието на електронните спортове за свой приоритет за България и стартира свой гейминг шампионат. Тогава беше обявена схемата на първенството, която включва онлайн турнири през уикендите, офлайн турнири през цялата година и голям финал по време на Aniventure Comic Con, което на практика превръща състезанието в първата състезателна гейминг лига в България.

Първите Гранд финали на отборите и индивидуалните състезатели ще изправят един срещу друг най-добрите играчи по CS:GO, League of Legends, FIFA, Clash Royale, и Hearthstone. Посетителите на Aniventure Comic Con ще могат свободно да се включат в турнири по някои от най-нашумелите игри у нас - Fortnite, Brawl Stars, FIFA и 1v1 League of Legends, в които ще се борят за парични награди и професионална гейминг техника.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии