AVG вече може да продава данните от историята на вашия браузер

6952
AVG вече може да продава данните от историята на вашия браузер

Антивирусът AVG е обновил своята политика за конфиденциалност и в поправената версия осигуряващата компютърна безопасност фирма признава, че "може да извлича печалби от своите безплатни предложения, несъдържащи лични данни", пише Engadget.

Въпросната "несъсържаща лични данни" информация включва, освен останалото, и марката на вашия апарат, използвания език и приложения.

Китай – лидерът в броя на Интернет потребителите

Китай е световният лидер, когато говорим за брой потребители в Интернет. Над половин милиард (500 000 000) са потребителите на Интернет...

Според обновената политика AVG може да събира данни, които потребителят предоставя сам, освен това може да използва бисквитки (cookies) за проследяване на търсенето на потребителя и неговата дейност в уебсайтове, в приложения и други продукти.

След това компанията може да използва тези данни за "създаване на анонимни профили с данни" или за статистическа информация и да продава всичко това.

Представител на компанията заявил, че AVG е обновил езика на споразуменията, за да бъдат по-прозрачни и хората да знаят, че компанията може да печели от своите безплатни продукти, използвайки информация за тях.

Новите правила влизат в сила на 15 октомври 2015 година и продължавайки да използвате антивирусната програма след тази дата, вие се съгласявате с изменените условия – ако не предприемете действия по отказ от продукта.

Facebook следи всички потребители в нарушение на европейските закони

Facebook проследява историята на сърфиране на всеки, който посещава страницата на социалната мрежа, дори ако няма акаунт или изрично е ...

"Потребителите, които не искат данните им да бъдат използвани, ще могат да изключат тази възможност", отбелязва представител на компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии