Без секс моля, това е робот!

11469
Без секс моля, това е робот!

Създателите на човекоподобния робот Pepper, способен да изразява адекватни емоции, призоваха потребителите на андроида да не го използват за секс, да създават еротични приложения за него и да го препрограмират с цел използването му за флирт, пише Daily Mail.

Pepper е разработен съвместно от Aldebaran Robotics и SoftBank. Според твърденията на създателите роботът умее да разпознава емоции, да анализира тембъра на гласа и изражението на лицето.

Роботите се научиха да правят палачинки (ВИДЕО)

Изследователи от проекта RoboHow към Института за изкуствен интелект на Бременския университет научиха роботи да използват писмени инст...

Pepper беше показан за първи път пред публика през лятото на 2014 г. и излезе на пазара в Япония година по-късно.

Японската SoftBank, разработила Pepper, е включила в потребителското споразумение специален параграф, забраняващ използването на робота "за действия от сексуален или непристоен характер".

Освен това купувачите на Pepper е необходимо да се въздържат от разработването на софтуер, който включва в себе си действия, свързани със секс и насилие. И накрая, роботът не трябва да се използва за запознанства, флирт и ухажване на представители на противоположния пол.

И все пак Pepper вече е подлаган на рисковани манипулации. Например японски програмисти пренаписали програмния му код и снабдили андроида с виртуални женски гърди. Авторът на проекта заявил, че целта на модифицирания робот е моделиране на сексуалните посегателства.

Говорещ робот обикаля света на стоп (ВИДЕО)

Канадският робот стопаджия hitchBOT е започнал пътешествието си из САЩ, разказва самият той в своя Twitter. Забавният робот е създаден...

Pepper е предназначен за съвместен живот с хората. Той разбира емоциите на човека, изразява съчувствие, дава съвети и си общува със своите стопани.

На 15 септември във Великобритания започна кампания срещу секс роботите. Технологичните компании следва да престанат да разработват секс роботи с изкуствен интелект, тъй като тези машини заплашвали бъдещето на човечеството.

Те засилвали популярността на проституцията и карали хората да възприемат сексуалните отношения като нещо бездушно и механично, твърдят инициаторите на кампанията.

 

Робот се самоосъзна успешно (ВИДЕО)

Изследовател от Политехническия институт Ренселър (Ransselaer Polytechnic Institute) в САЩ е задал на три робота обновена версия на кла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии