X
 
 

Джак Ма: Скоро може да работим по 12 часа седмично

4963 1
photo of Джак Ма: Скоро може да работим по 12 часа седмично
Снимка: Getty Images/Guliver
Милиардерът Джак Ма, който дълго време беше откровен застъпник за екстремната работна култура в Китай, твърди, че хората трябва да могат да работят само 12 часа седмично с предимствата на изкуствения интелект.

Хората може да работят само по 4 часа на ден, 3 дни седмично, благодарение на технологичния напредък и реформа в образователните системи, заяви съоснователят на Alibaba Group на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Дългата работна седмица депресира жените

Дългата работна седмица оказва негативен ефект върху жените, сочат резултати от съвместно изследване на Университетския колеж Лондон и ...

Ма посочи електричеството като пример за това как развитието на технологиите може да донесе повече свободно време. "Силата на електричеството е, че даваме на хората повече време, така че вечерта да можете да отидете на караоке или танци. Мисля, че заради изкуствения интелект хората ще имат повече време да се наслаждават на това да бъдат хора", обясни Ма, цитиран от Bloomberg.

"През следващите 10-20 години всеки човек, държава, правителство трябва да се съсредоточи върху реформирането на образователната система, за да гарантираме, че децата ни могат да намерят работа, която изисква присъствие само 3 дни в седмицата, по 4 часа на ден. Ако не променим образователната система, в която се намираме, всички ще бъдем в беда", предупреди предприемачът.

През тази година Ма подкрепи обичайния за китайския технологичен сектор 12-часов работен ден, 6 дни седмично. В публикацията в блога си най-богатият човек в Китай даде заявка, че ще уволни хора, които очакват типичен 8-часов режим на работа в офиса, противопоставяйки се на нарастващото обществено недоволство.

Какво е голямото предимство на хората пред компютрите и какво трябва да се промени в образованието, прочетете в Expert.bg.

Върви ли човечеството към четиридневна работна седмица?

Звучи прекалено добре, за да е истина, но компании от целия свят, които са съкратили работната си седмица, са установили, че това води ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Не е проблем колко ще работят, какви доходи ще получават! Винаги е имало и такива, които по различни причини не работят. Едни не работят защото имат достатъчни доходи, а други защото не намират или не търсят работа. Затова няма никакво значение колко и дали ще работят, а какви доходи ще имат и какъв живот ще живеят.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...