Huawei nova 9 - смартфон за хубав живот

6819
Huawei nova 9 - смартфон за хубав живот
Снимка: Actualno.com

През последните пет години устройствата от популярната серия nova и nova Plus на Huawei издълбаха своя ниша сред смартфоните от среден клас. Те се отличават с изискан дизайн, с отлични възможности за фото- и видеозаснемане, както и с качество на изработката, надхвърлящо типичното за този ценови клас.

Дизайнът на телефона е елегантен и изчистен, както и пример за оптималния типоразмер (форм фактор), постигнат от смартфоните през 2021 г. след 14-годишни търсения и експерименти. nova 9 постига идеалния баланс между голям дисплей, добра функционалност и солидна батерия, от една страна, и леко и компактно тяло - от друга. Като говорим за дисплея, той е чудесен 6,57-инчов OLED екран с FHD+ резолюция, 120Hz честота на опресняване и 300Hz мултитъч честота на дискретизация. В превод това означава "ярки цветове", "гладко видео" и "добро гейминг изживяване". В същото време телефонът стои много приятно и удобно в ръката, със своята дебелина (по-скоро “тънкота”) от 7,77 мм и тегло от 175 г. Гърбът на телефона е с приятно на докосване матово текстурирано покритие, което се предлага в черно и звездно синьо (Starry Blue) на българския пазар.

След казаното дотук, дори ако за първи път виждахме телефон от серията nova вече щеше да ни е ясно, че Huawei се прицелват в по-млада аудитория, която е израснала с устройствата си и иска от тях мобилност и лекота, в пряк и преносен смисъл. Нещата стават ясни когато стигнем до забележителните способности на телефона да заснема видео и снимки, които чувствително излизат от рамките на средния клас. Huawei nova 9 си е типичен Huawei, в смисъла на “батарея” от 4 сензора на гърба - 50-мегапикселова RYYB Ultra Vision основна камера, 8-мегапикселова ултра широкоъгълна камера, 2-мегапикелова за дълбочина и 4 см макро. Отпред имаме 32-мегапикселова “селфи камера”, която освен обичайните възможности може да заснема видео на забавен каданс при 240fps.

Тази комбинация осигурява отлично качество на заснемане и покрива всички мислими фото сценарии за хора, които не са професионални фотографи. Картината се допълва от двата специални режима за заснемане при слаба осветеност Extreme Night Shoot и Night Portrait, които позволяват да заснемате бурния си нощен живот (ако, разбира се, имате такъв). Смартфонът предлага и някои любопитни видео възможности с очевидни “лайфстайл” приложения - режим Night Selfie Video, както и възможност да заснемате 4K видео с предната и задната камера в рамките на един клип, без прекъсване.

Huawei nova 9

Цялото това снимане е добре подсигурено с 4300mAh батерия. Много полезно допълнение към нея е включената в комплекта 66W бърза “зареждачка”, която осигурява зареждане от 0 до над 50% за 15 минути. Това е особено ценно в случаите, когато сутрин установите, че някак сте забравили да заредите телефона си. Бързото зарядно позволява да “напълните” батерията до приемлив процент, или дори до 100%, преди да излезете за работа.

В софтуерно отношение nova 9 работи с операционна система EMUI 12 (базирана на Android), а в хардуерно има осемядрен процесор Snapdragon 778G 4G и базова конфигурация от 8GB RAM памет и 128GB място за съхранение. Смартфонът разполага и с добре работещи течно и графеново охлаждане, които интелигентно регулират температурата на устройството. Непосредственият резултат е, че смартфонът осезаемо загрява по-малко от това, с което сме свикнали. Дългосрочно, добрият термичен мениджмънт увеличава живота на електрониката.

Huawei nova 9

Накратко, nova 9 е за вас ако искате практичен, лек и добре изглеждащ смартфон с качества над средния клас, който е добра гейминг машина, и с който имате изобилни възможности да документирате всичко интересно и вълнуващо в живота си. Huawei nova 9 е достъпен в търговската мрежа на препоръчителна крайна цена от 999 лева (несубсидирана) или с абонаментен план за мобилен оператор.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com