X
 
 

И България ограничи полетите на Boeing 737 MAX

2479 0
photo of И България ограничи полетите на Boeing 737 MAX
Снимка: Getty Images/Guliver
Полетите на сдобилия се със зловеща слава модел на Boeing 737 MAX се ограничават в рамките на българското въздушно пространство. Това казаха от от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Причината за ограничението е директива за безопасност на Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA), касаеща самолетите Боинг 737 8 и 9 MAX. Тя беше издадена снощи.

Европа забрани злополучния модел на Boeing 737 MAX

Европейска агенция за авиационна безопасност (EASA) затвори въздушното пространство над страните от Общността за Boeing 737 MAX до изяс...

Реално ограничението не засяга само полетите за пребазиране/ремонт. Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.

Снощи самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам кацна безаварийно на летище София.

Ограничението е факт, макар че Американската авиационна служба обяви, че не вижда основание моделът да бъде спрян от полети. "Досега нашият преглед не показва проблеми със системното представяне и не дава основание да се разпореди спирането на самолета", заяви ръководителят на Федералната авиационна администрация Даниел Елуел. Той обаче добавя, че позицията може да бъде променена, след като бъдат щателно проверени всички данни от катастрофата в Етиопия.

Засега ЕС, Великобритания, Индия, Китай и още няколко държави искат официалните заключения за трагедията в африканската държава, където загинаха 157 души, преди да разрешат отново без ограничения полетите на 737 MAX.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...