Instagram блокира страниците, на които се е появявал Рамзан Кадиров

4091
Instagram блокира страниците, на които се е появявал Рамзан Кадиров
Снимка: Getty images

Социалната мрежа Instagram блокира страниците, на които се е появявал чеченския президент Рамзан Кадиров. Директор на местна телевизия твърди, че шефът на Чечения няма нищо общо с блокираните акаунти.

В допълнение към изтриването на акаунта на самия Кадиров, социалната мрежа затвори достъпа до няколко страници наведнъж, на които са се появявали публикации от негово име.

Кадиров заплаши да убие всеки, нарушил карантината в Чечня

Чечня се превърна в първата република в състава на Руската федерация, която въведе полицейски час заради епидемията от коронавируса, сл...

Според РИА Новости компанията Facebook, която е собственик на Instagram, обяснява решението си с факта, че действа в рамките на американското законодателство за санкции и непрекъснато предприема мерки за изпълнение на задълженията си за съобразяване със законите.

Достъпът до страниците на депутата от Държавната дума Адам Делимханов, председателят на чеченския парламент Магомед Даудов и вицепремиера на правителството на Чечения Абузайд Висмурадов също беше затворен. Длъжностните лица са най-близките съратници на Рамзан Кадиров.

Самият Кадиров никога не е наричал блокираните днес страници негови. Директорът на ЧГТРК „Грозный“ Ахмед Дудаев заяви пред BBC, че страниците, които бяха затворени днес, не принадлежат и никога не са принадлежали на Рамзан Кадиров.

Според директора на чеченската телевизия акаунтът kadyrov_95, който е подписан от почти 3 милиона души, е собственост на фондация "Ахмат Кадиров" и няма нищо общо с ръководителя на Чечня. "Тази страница е собственост на фондацията. На сайта им е посочен този акаунт. От името на тази фондация изпратиха заявление за одобрение - синя отметка. Популяризираха тази страница за своя сметка", казва Дудаев.

Рамзан Кадиров с глоба, след като се хвали в Интернет с бърза кола

Ексцентричният чеченски лидер и глава на руската Чеченска република Рамзан Кадиров бе глобен за управление на автомобил без предпазен к...

Вторият от затворените акаунти, za_kadyrov_95, който имаше близо 600 хиляди абонати, според Дудаев, е ръководен от служител на ЧТТРК на име Ламберт. "Всички филми с участието на главата на Чечня се стичат към нашия канал. За нашите главни редактори, по-специално за онлайн редактора Ламберт, не беше трудно да качат тези видеоклипове и да поддържат страницата. Той [служителят] сега се е заразил с коронавирус и седи вкъщи ", каза Дудаев пред BBC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Избирай от селекция безжични слушалки на лизинг без оскъпяване от А1 до края на април

До 30% намаление на книги в Ozone.bg в играта „Петък с Yettel”

Борислав Славов спечели награда БАФТА за музиката към "Baldur's Gate 3" (СНИМКА+ВИДЕО)

Вземи новия Nothing Phone 2A с 3 години гаранция и план от А1

Придобивките на работното място – повече или по-качествени

Вземи iPhone от А1 на изплащане без оскъпяване и с подарък – безплатна карта с мобилен интернет

Huawei FreeClip: Безжичните слушалки, които променят всичко (ВИДЕО)

Новата AI функция на Rakuten Viber обобщава груповите чатове за миг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии