iPhone на 10 години: Най-доброто предстои

1929
iPhone на 10 години: Най-доброто предстои
Снимка: Gettyimages

Днес превърналият се в едва ли не задължителен атрибут от нашето ежедневие - iPhone навършва 10 години от създаването си.

На 9-ти януари 2007 г. основателят на Apple Стив Джобс за първи път представи iPhone като оръжието на бъдещето пред обществеността.

Вижте какво се случва, когато хвърлиш iPhone от най-високата сграда в света (ВИДЕО)

Видео блогър хвърли на вятъра стотици долари - буквално. Той решил да провери какво се случва, когато iPhone 7 Plus падне от най-висока...

В официално съобщение, отбелязващо юбилея, Тим Кук заявява, че първите 10 години са само началото и най-доброто предстои.

Първата продажба на такъв апарат беше малко по-късно, на 29-ти юни същата година, когато цели тълпи от хора се редяха с часове наред пред магазините на компанията, за да се сдобият с новото изобретение. Тогава светът на технологиите беше различен. Имаше няколко модела смартфони с малки екрани и хардуерни клавиатури, заключени в мрежата на WAP. 

Днес, 10 години по-късно, продажбите на iPhone прехвърлят 1 милиард.

Ако кажем, че iPhone промени всичко, няма да преувеличим. Това е признанието за едно от най-дълбоките технологични и културни събития на последното десетилетие. Трябва само да погледнем към устройствата, с които всички ние си взаимодействаме днес навсякъде и без усилия, за да разберем каква брилянтна работа е свършил екипът на Стив Джобс.

Най-новите слухове за iPhone 8

Новите смартфони на на Apple iPhone 7 и iPhone 7 Plus дебютираха само преди 3 месеца, но почитателите на компанията вече копнеят за дру...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии