Как да се защитим от онлайн вируси

1136
Как да се защитим от онлайн вируси
Снимка: Теленор

Ако потърсим информация за това как да се предпазим от онлайн вируси, в Google ще попаднем на 37 600 000 резултата (*към момента, когато пишем това) и голяма част от материалите по темата са от типа на “6 начина да се защитиш от вируси онлайн”.

Дали обаче помним кога за първи път разбрахме, че има вируси онлайн, че трябва да сложим антивирусна програма, да не влизаме в съмнителни сайтове, да внимаваме какви линкове отваряме...

Теленор България обявява предварителни поръчки за флагшип телефоните на SAMSUNG - Galaxy Z Flip3 и Z Fold3

Теленор България обявява предварителните поръчки на двата ексклузивни модела на SAMSUNG - Galaxy Z Flip3 и Z Fold3. Те стартираха на&nb...

За поколението, пред чийто очи се роди интернет и което видя как минаваме от кабел към WiFi, а днес и към 5G, сякаш концепцията за онлайн заплахи е по-понятна. Разбираме много по-ясно, че опасностите могат да ни дебнат на всеки клик. Замисляме ли се обаче какво мислят за това децата - тези, които се раждат с всички съвременни плюсове и минуси на онлайн живота и присъствието в мрежата. Кой е моментът, когато им казваме за дигиталните подводни камъни, които съществуват онлайн? 

Често в интернет можем да се натъкнем на сайтове, които изглеждат точно като официалния сайт, който искаме да посетим, но реално се оказват фалшиви и само изглеждат достоверни. Всъщност тези сайтове съдържат така наречения keylogger, който без проблем може да открадне от нас паролите ни за различни други сайтове, например социалните ни мрежи или дори онлайн банкиране.

Но да се върнем обратно към децата. Можем да разчитаме, че ще им разкажат за онлайн защитата в училище и в часовете по информатика, но е добре и самите ние да помислим как можем да предадем информацията по начин, който да остане запечатана в съзнанието им.

Трудните концепции и сипването на факти под формата на лекция, от която и вие и детето искате да избягате, колкото се може по-бързо, не са опция. Затова пък има прекрасна алтернатива от Теленор България - Digital Scouts. Приложението предлага по интересен за децата и тийнейджърите начин съвети и насоки за различните опасности, които дебнат онлайн. Така вашият малък наследник хем ще се забавлява, хем ще научи повече за това как да пази паролите си, защо и как да не влиза в конкретни сайтове, как да разпознава фишинг измамите, какво представлява онлайн тормозът и как е правилно да реагира в подобна ситуация. Приложението предлага 25 въпроса под формата на игра, а правилните отговори на всички 25 и в двата дни на играта на 21 и 22 август ще гарантира на участниците двойно по-голям шанс за победа в томболата, която организират Теленор в края на играта с над 100 страхотни награди, сред които и iPhone 12 5G. 

Digital Scouts на Теленор става част от TEEN BOOM FEST в Бургас

Теленор България и тяхната кампанията Digital Scouts стават част от летния фестивал TEEN BOOM FEST, който ще се проведе на 21 и 22 авгу...

Разбира се, никога не е излишно да се подсигурим двойно. Сега операторът предлага промоционално и услугата Онлайн защита, която в реално време алармира, ако устройството, на което се използва, влиза в съмнителни сайтове, от които е по-добре да се предпази.  Така благодарение на  Онлайн защита, цялото семейство може да е в безопасност. 

Все пак, за да могат децата да изградят здравословна връзка с интернет и онлайн пространството, е важно да им дадем свобода и да проявим уважение към личните им интереси в мрежата. Не можем да сме до тях 24/7, но пък можем да разчитаме на Онлайн защита, която да ги пази, а ние да бъдем по-спокойни, когато детето каже “Отивам си в стаята и ще цъкам на телефона”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com