Как всички джаджи могат да работят #заеднозатеб

7829
Как всички джаджи могат да работят #заеднозатеб
Снимка: Huawei

Добрите технологични компании правят добри продукти. Най-добрите изграждат цели екосистеми, базирани на хардуер, софтуер, услуги и несравними потребителски изживявания. Това е едно от неписаните правила в технологичната индустрия през първите десетилетия на 21. век.

Технологичният гигант Huawei в момента прави тъкмо това - изгражда цялостна екосистема от умни устройства, като стъпва на своя огромен мащаб, R&D ресурси; солиден опит и пазарни позиции в потребителския хардуер. Компанията активно разширява видовете продукти, които произвежда и едновременно с това подобрява интеграцията между тях.

Huawei нарича тази стратегия Seamless AI Life, като в нейния център са потребителите. Това е дългосрочна, стратегическа промяна. В бъдеще най-голямо значение ще имат не просто хардуерът и софтуерът, а начинът, по който всички технологии са интегрирани и действат заедно, за да осигурят нова стойност на потребителите (оттук и актуалното мото на Huawei #заеднозатеб). Казано накратко, идеята е всеки потребител да може да прави каквото поиска, използвайки произволна комбинация от Huawei устройства, с такава лекота и гъвкавост сякаш използва едно-единствено устройство. В основата на тази “магия” е технологията Huawei Share, която обединява всичко в едно и позволява например моментално споделяне на файлове и прехвърляне на задачи от едно на друго устройство.

Huawei нарича тази екосистема “1+8+N”, като тук “1” е смартфонът (в центъра на екосистемата), “8” са осемте основни умни устройства (PC-та, таблети, умни телевизори, аудио устройства, умни очила, умни часовници, автомобили и слушалки), а “N” е глобалната мрежа от IoT устройства (както от Huawei, така и от други производители). В тази схема добре проличава концепцията на Huawei за поставяне на потребителите в центъра на екосистемата. Нейният център и хъб е смартфонът, нашето персонално устройство, с което рядко се разделяме. То е обградено с мрежа от интегрирани умни “джаджи”, които обогатяват потребителското изживяване.

Сред популярните комбинации от интегрирани устройства е смартфон/умен часовник. С часовниците и гривните на Huawei можете да приемате (или да отхвърлите, разбира се) входящи обаждания, да намерите телефона си или да прочетете получено текстово съобщение дори ако ръцете ви са заети. Не по-малко популярна е "двойката" смартфон/безжични слушалки, която позволява да водите разговори и да слушате музика докато се разхождате или тичате в парка. По-интересно е, че умните часовници на Huawei (Watch GT 2, Watch Fit, Watch GT 2 Pro) могат да бъдат комбинирани директно с безжични слушалки (Freebuds 3, FreeBuds 3i и наскоро обявените FreeBuds Pro), без да е необходим смартфон. Това означава, че докато спортувате можете да не взимате смартфона със себе си и да слушате музиката, която сте записали на часовника с безжичните си слушалки. Иначе казано "свободни ръце и свободен ум".

Разбира се лаптопът винаги ще остане сред най-важните партньори на смартфона. Добрата новина (лоша няма) е, че постигнатата от Huawei степен на интеграция между тези два вида устройства е впечатляваща. От началото на юли в България се продават 4 модела ултрапреносими лаптопи от серията Matebook на Huawei, в общо 6 системни конфигурации: Matebook X Pro, Matebook 13, Matebook D14 и D15. Всички те предлагат функцията Multiscreen Collaboration, която позволява Windows машините и Android телефоните (за Huawei модели с EMUI 10.1 и нагоре) да работят заедно, като едно цяло, без “засечки”.

Двама българи са сред подгласниците на глобалните победители в HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020

На 29 септември, след 114 дена на снимане, подаване на кандидатури и журиране, HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020 вече има своите заслужили ...

Тук ще влезем в повече подробности, защото определено си струва. Multi-Screen Collaboration е базирана на технологията Huawei Share и позволява безжично, моментално и без да четете 10 страници упътвания, да “копирате” екрана на своя смартфон на дисплея на своя лаптоп или таблет. Всъщност, единственото, което трябва да направите е да докоснете NFC зоната на своя телефон до Huawei Share иконката на вашия лаптоп, и готово. В момента, в който направите това, влизате в алтернативна реалност, в която можете да управлявате приложенията на своя смартфон от лаптопа. Най-елементарното нещо, което можете да направите е да прехвърляте файлове от едното устройство на другото с drag-and-drop. Източването на снимките от последното ви пътуване от смартфона на лаптопа никога няма да бъде същото. Всъщност, дори не е необходимо да прехвърляте един файл от смартфона. Можете директно да го отворите от лаптопа по обичайния начин, с двоен клик. Можете да правите обаче и много други интересни неща. Например да си пуснете музика или видео от смартфона, но да ги гледате и слушате на компютъра. Или да си продължите започнатия на телефона чат на лаптопа като използвате несравнимо по-удобната му клавиатура. Същата възможност за прехвърляне важи и за видео разговорите. Можете също така да приемате или правите обаждания от лаптопа си. Това би могло да бъде удобно например ако сте оставили телефона си да се зарежда или сте изключили звука му.

 

Споменахме ли, че всичко това става без кабели и без “plug and pray” (известно още като “дано да стане”)? Добре, струваше си да повторим. И искаме още.

 

За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България:

Huawei Watch GT 2 Pro стартира продажби в България на цена от 579 лева

5 октомври е официалният старт на продажбите на новия смарт часовник Huawei Watch GT 2 Pro, идващ с премиум дизайн, устойчиви и ергоном...

Facebook: facebook.com/HuaweimobileBG/

Twitter: twitter.com/HuaweiMobileBG

YouTube: Huawei Mobile BG

Instagram: instagram.com/huaweimobilebg/

За повече информация посетете: https://consumer.huawei.com/bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com